View Single Post
Vechi 26.05.2011, 13:40:06
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana-Simona Vezi mesajul
Din pacate ortodocsii nostrii tind tot mai mult spre comoditate si lucruri materiale. Nu e de mirare ca prefera o religie caldicica, care sa ne le ceara prea mult, ba din contra sa le si ofere ceva suport material.
In ortodoxie pe langa ca una zice popa si alta face popa (si asa zisi credinciosi) rigorile sunt mult mai mari. In ortodoxie ti se cere jertfa si lupta continua, nu doar sa faci act de prezenta duminica.
Cred ca cunoasteti Biserica Catolica doar din auzite. Eu sint catolica de ceva vreme si in afara de perioada de dupa revolutie cind s-au adus niste pachete cu haine si alimente, nu am avut de la biserica noastra nici un "avantaj material". Pe de alta parte, in Biserica Catolica orice crestin stie ca viata este o lupta continua cu cel rau. Si pentru ca credinciosii sa fie invingatori, biserica ne pune la dispozitie biserici deschise, posibilitatea de a participa la sfinta liturghie zilnic, posibilitatea de a ne spovedi zilnic, posibilitatea de a ne impartasi zilnic. Acestea sint lucruri foarte importante in lupta pe care o avem de dus. Iar Biserica Catolica se implica si ajuta credinciosii sa iasa invingatori. Iata ceea ce nici o alta confesiune nu ofera credinciosilor sai: ajutor continu in lupta zilnica pe care o au de dus. Ajutor tacut, fara galagie si fara tam tam.
Reply With Quote