Ai tai nu se inteleg din cauza patimilor pe care le au. Fiecare le are pe ale lui, nu poti zice ca doar unul e vinovat. Si din cauza ca nu isi ofera dragoste reciproc, fiecare cauta iubire in alta parte sau in diverse lucruri.
Dar nu asta e problema cea mai mare, ci faptul ca nu isi recunosc problemele si defectele. Daca si le-ar marturisi unul altuia si s-ar ierta unul pe altul lucrurile ar lua o intorsatura buna, iar patimile ar disparea.
Dar din cauza incapatanarii lor, fizic nu poti sa ii ajuti prea mult. Ceea ce poti face este sa te porti tu bine cu ei, sa le mai faci cate un cadou, o mica bucurie, si mai ales sa ii ierti cu toata inima. Sa le spui ca tu ii iubesti oricum.
Dar sa incerci sa iti vezi de viata, nu in sensul sa nu iti mai pese de ei, ci in sensul ca atunci cand vor avea nevoie de tine (si va veni vremea) tu sa ii poti ajuta si sufleteste si material. Nu uita ca la batranete tu le vei purta de grija.
Poti sa incerci sa mai povestesti cu ei, sa incerci sa ii faci sa isi dea singuri seama ca ceva nu e in regula cu ei, dar sa nu te dezamagesti daca nu te vor asculta. Sunt sanse mari sa fie prea mandrii sa te asculte. De aceea cel mai bine e sa-i vorbesti lui Dumnezeu despre ei, sa-i ajute sa ajunga pe drumul cel bun.
Momentan solutia ca sa fie pace ar fi sa se desparta, desi recunosc ca nici eu nu sunt adepta acestei solutii.
Iar pentru tine cel mai bine e sa mergi la facultate, sa incepi sa iti castigi singura banutii,sa devii independenta si incet, incet sa te apropii de Doamne Doamne. Vei vedea ca daca tu vei deveni mai buna, mai iubitoare incet incet si ei se vor schimba. Doar ca trebuie sa ai multa rabdare, puterea exemplului face minuni.
Eu iti reomand biserica Sf.Siluan din toronto, si toate scrierile lui, si ale parintelui Paisie Aghioratul(mai ales cartea "Viata de familie"). Te vor ajuta mult, in problemele vietii dar mai ales in problemele cu ai tai te vor ajuta sa ai acel tact si acea rabdare necesara. Vei vedea (zic din experienta :P)
Pun aici link catre pdf, caci stiu ca acolo se gaseste mai greu.
http://www.scribd.com/doc/4436583/Cu...ata-de-familie