View Single Post
Vechi 26.05.2011, 14:21:57
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Smile

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Ciudat ce spuneti.Miscarea baptista datoreaza destul de mult anabaptistilor(in Transilvania anabaptistii ajungeau prin 1762)care au fost haituiti prin toata Europa tocmai datorita modului lor radical de viata.In 1856 vin primii baptisti germani in Bucuresti din ce stiu,si acestia,din cunostiintele mele,erau exact adversarii unei abordari facile a vietii credinciosului,chiar exagerand de multe ori cu asprimea lor.Una dintre principalele lor cerinte este aplicarea zilnica a celor din Scriptura,un standard moral destul de ridicat si strict,mai ales in ziua de azi.S-au schimbat? How abouth that :)
Da, pui, dar adevarata ortodoxie nu se bazeaza pe reguli morale, nu pe asprime. Ortodoxia in esenta ei cuprinde acea stare de dragoste in care uiti de tine si uiti de lume, si te daruiesti celorlalti fara pretentii, fara asteptari, fara sa pretinzi nimic de la oameni sau de la Dumnezeu.
E o jertfa facuta cu bucurie, nu de carne sau de sange, ci de timp, de intelegere si de drag fata de tot omul, fara sa te uiti la trecutul lui, fara sa-l judeci.

Cei ce se tin de reguli morale, tot comod le este, cel putin sufleteste ca se alina cu mandria. Inevitabil vine gandul ca ce tare esti ca nu mai injuri sau nu mai bei, ca tii niste reguli de buna purtare, sau ca postesti.
Nu zic ca sunt rele, zic doar ca nu e sufcient, si fiecare dintre noi simte asta, fie ca vrea sa recunoasca sau nu.

Eu la astfel de comoditate ma refeream, si o numesc asa caci tot ce nu e lupta aprinsa pentru a dobandi dragostea e un fel de lene si nepasare, chiar daca in afara le facem pe toate cele morale.