View Single Post
Vechi 26.05.2011, 15:47:40
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Da, trebuie să spui. Părintele Teofil Pîrîian spunea că lumea de astăzi are nevoie de exemple. Evident că trebuie să arătăm întîi cu fapta că facem ce trebuie, dar e nevoie și de mărturisirea cu cuvîntul.

E adevărat că cei mai mulți privesc asta din exterior ca o mîndrie și încep să acuze gratuit, dar știe mai bine cel ce vorbește ce este în inima lui. Oricum, e nevoie de discernămînt cînd faci afirmații despre tine însuți, pentru că este pericolul real de a cădea în păcatul laudei de sine. Dacă nu poți să afirmi ceva despre tine ca și creștin fără să te mîndrești, atunci mai bine nu spune nimic, lasă doar faptele să vorbească.

Pe de altă parte, la extrema opusă se găsește rușinea că încerci să fii creștin. Asta se taxează ca păcat, pentru că spune clar Hristos la Matei 10:

32. Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
33. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor și Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote