View Single Post
Vechi 26.05.2011, 18:32:53
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de romanbun Vezi mesajul
Sa ma ierte Bunul Dumnezeu, nu am spus cu ura, dar ma doare sufletul...
Bag samă, dragul meu ortodox, ca esti in mare suferinta. Stii foarte bine cum ar trebui sa fie Biserica, cum ar trebui sa fie preotii...

Eu sunt preot (de tara - zic asta ca sa ma laud putin, ca nu's ca aia de la oras, lacomi si grabnici dupa castig marsav - ... lor de banditi, popii astia!), si ca preot te-as intreba, ca sa am un punct de plecare in pocainta ce vreau s-o fac de acum incolo, cum esti tu in Biserica? Care-i statusul si statura ta in comunitatea pe care o cinstesti si din care faci parte? Care este rolul ce il ai si cum il pui in lucrarea de fiecare clipa (ca doar crestini suntem in fiecare clipa, nu-i asa?)? Daca as sti aceastea, mi-ar fi mai usor sa ma "remixez", poate iese ceva pe placul dumitale si astfel sa nu mai fiu poticneala in calea mantuirii tale! Sincer si fara sarcasm, chiar m-a pus pe ganduri faptul ca asa de sigur ai aratat pacatele preotimii de azi; "toti netrebnici ne-am facut, si preotii si poporul, nu mai este cine sa faca dreptate, nu mai este nici unul..." spune o rugaciune din Molitfelnic. Azi am inteles ca va trebui sa mai schimb putin, pe ici pe colo, cum ar fi: "...nu mai este nici unul in afara de romanbun, ala de pe forum...".

Ajuta-ma frate crestine (ortodox)! Sa stii ca atunci cand ai "aruncat anatema" verbala asupra intregii preotimi, Domnul ti-a dat in grija sufletele tuturor preotilor vrednici. Vei da sama de acestea, frate! Sa nu cauti indreptatire spunand cum ca nu te refereai la toti; daca ar fi fost asa, ar fi trebuit sa dai nume, cazuri concrete, situatii distincte. Altfel esti judecatorul tuturor. Vai mie, dar vai si tie!!!

Sa trecem la pocainta frate ca ajungem in iad!