Citat:
Īn prealabil postat de Dumitru73
nu l-ati gasit pe Hristos, poate pentru ca nu se discuta despre preoti adevarati, ci despre acei "talhari" de care pomeniti.
personal am intalnit preoti ce la un botez mi-au zis "da si tu cat vrei".
iar cand se strangeau liturghiile pentru tot anul, preotul spunea in biserica "important este sa fiti pomeniti. nu va intristati ca nu aveti bani da-ti pomelnicul sa fiti pomeni. dati cand aveti, cat puteti".
tocmai de aceea acest gen de pomelnice, care de obicei sunt contabilizate foarte bine si au tarife foarte clare, se depuneau intr-o cutie, anonim.
acesta este un preot ce slujeste cu adevarat.
|
Si cand discuti despre talhari, trebuie sa fie si Hristos "de fata". Nu este Hristos acolo unde doi, sau trei, sau mai multi crestini se aduna in numele altcuiva decat Hristos; acolo Hristos nu este!
Poate eu sunt un caz special, dar in douazeci de ani de slujire nu am intalnit un preot care sa ceara o suma anume sau sa impuna un tarif, chiar si in bisericii din centrul orasului. De altfel, incasarile fiind mai mari la aceste biserici, sunt sanse mai mici ca un preot sa nu se multumeasca cu ceea ce primeste benevol. Chiar credeti ca asa de multi preoti ajung la preotie (Dumnezeu face totusi o selectie, nu) fiind hotarati sa mulga si sa jupoaie oile cuvantatoare? Nu este mai plauzibil ca sunt multi care sunt chemati la preotie si unii asculta de chemarea aceasta, devin preoti prin numirea ce o primesc de la Dumnezeu si apoi lucreaza cu dragoste ca sa implineasca, dupa a lor putere, dar cu timp si fara timp, lucrarea lui Hristos? Unde sunt astfel de preoti? In tot locul unde crestinii ii primesc cu iubire, credinta, blandete si ascultare smerita. Daca un preot nu este potrivit de la inceput - cine stie judecatile lui Dumnezeu? - sau devine pe parcurs impropriu slujirii Harului, oare nu are Domnul putere sa-l taie?
Dar intreb iar, lumeste, cati astfel de preoti rai exista oare si cati preoti buni? Dar intreb si duhovniceste: cine calculeaza corect vrednicia sau nevrednicia slujitorului lui Dumnezeu? De foarte multe ori, Insusi Hristos priveste cu mila si blandete parinteasca si asupra celui mai rau preot, dar oile, de cele mai multe ori, musca si pe cel mai bun preot.
Asa se intampla si in discutiile de aici, de pe forum, de multe ori. Mare pacat! Asta si pentru ca se pune la indoiala, de aceiasi, insasi Biserica. Sa ne dea Domnul minte, ca nebuni ne-am facut singuri!