Citat:
Īn prealabil postat de romanbun
Parinte, ca ma credeti, ca nu, chiar nu m-am referit la toti preotii. Prin ceea ce am spus nu am vrut sa atac TOATA preotimea, ci sa dau cazuri de lucruri care eu le-am vazut gresite. De acelea nu-mi ziceti nimic? V-am simtit mania asupra mea, dar sincer m-as spovedi dvs. Si pentru ca am vorbit de acel preot cu casa si mercedes, l-am rugat sa se roage pentru pacatele mele si ale familiei mele. El e preot, iar eu doar mirean. El are HARUL, oricat as "da" eu in el. Si la urma urmei nu am "dat", ci am vazut ce nu era bine la el. Pentru mine a fi preot este a fi om al lui Dumnezeu pe pamant. Este cea mai importanta persoana . Eu am cautat repere morale si spirituale intre preoti si chiar am gasit. Si nu unul. Cred ca este o "distorsiune" in dialogul nostru...
|
Nu numai ca nu mi-ai raspuns la intrebari dar te arati si neintelept: nu ti-am spus eu oare sa nu te apuci sa te dezvinovatesti cum ca nu ai fi lovit in toti preotii? De ce nu ai facut ascultare? Fiindca dracii grabei si ai mandriei iti strigau ca ai dreptate si trebuie sa nu te lasi injosit de preot. Eu nu vreau sa te injosesc, nici nu stiu daca se cuvine sa vreau ceva de la tine. Pur si simplu, eu imi apar preotia, si nevoile, si neamul... Daca din asta vei obtine vreun folos duhovnicesc, slava Domnului.
Cat despre vorba ce o spui, chiar si aici, oare nu ai auzit ce s-a zis despre raspunderea ce avem fata de
cuvantul rostit in desert? Ce i-ar fi fost lui Adam daca ar fi raspus lui Dumnezeu cu "iarta-ma, Doamne" si nu cu "nu eu Doamne, ci femeia"? Ce ti-ar fi (fost) tie daca ai (fi) reciti(t) cu atentie postarea la care ma refeream si apoi, intelegand, ai fi spus: iertati-ma fratilor si parintilor? Sper ca intr-o zi sa intelegi diferenta! Sa-ti ajute Dumnezeu!
P.S. Spre ajutorul tau, iata cateva "ziceri" de la dumneata, cu directie concreta dar la modul general:
Citat:
Scuza-ma iubitul meu frate, dar si eu vad ce fac preotii.
..........
Eu nu am vazut UN preot sa mearga acasa la oameni , dupa-masa dupa ce vin ei acasa de la lucru, si sa ii intrebe de sanatate (macar...).
...........
Toti suntem pacatosi si ei si noi, dar parca vad ca preotii sunt mai "oameni" decat noi...
|
Apoi, ca dumneata sunt multi sa stii! Omule, esti un fir de praf, nu te lua de piept cu Biserica lui Dumnezeu! Dar faci ce vrei, esti liber!