View Single Post
Vechi 27.05.2011, 00:46:27
CelMandru's Avatar
CelMandru CelMandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2011
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
De ce ne acuzi de frica, domnul meu? Oare ai facut si altceva in afara deschiderii unei discutii pe forum si a observarii unei stari de prin America de Sud? Oare ai vreun plan spre aplicare si noi, Biserica asta fricoasa, nu ti-l luam in calcul? Oare ai ridicat aceste probleme in parohia ta, la Protopopiatul tau, la Centrul Eparhial de care apartii? Ai gandit macar o mica lucrare ce poate fi considerata macar interesanta si ai sustinut-o cu propria ta energie? Cine te-a numit avocatul preotimii ortodoxe oropsite! Cu ce drept indraznesti sa afirmi ca mii de preoti ce se lupta in fiecare clipa cu neputinte, mizerii morale si spirituale, boli ori rautati cum nici nu banuiesti sunt fricosi? De cand si cu ce autoritate arati judecata ta singulara ca fiind suficienta pentru a declara ca membrii Bisericii sunt lipsiti de curaj, duplicitari si chiar tradatori? Asta este josnicie, ceea ce faci domnia ta! Vino in parohia mea sa facem amandoi pasul acela pe care il "recomanzi" fara sa-l definesti! Sau mergi maine in parohia dumitale si jertfeste-te pentru acest "pas".

Esenta a tot ceea ce ai spus este doar "bla, bla bla...". Pacat, domnule, cu bla, bla nu te mantuiesti nici pe dumneata daramite pe altii. A, stai ca era vorba nu de mantuirea sufletelor ci de lucrari filantropico-sociale...! Cauta in statutul BOR capitolele referitoare la organizarea Consiliului parohial si al Comitetului parohial. Vei afla cu stupoare ca Biserica are foarte clar prevazute structuri care sa faca ceea ce sustii dumneata, deci nu-i fricoasa, de moment ce scrie acolo. Apoi mai intereseaza-te si vezi ca nu exista eparhie in tara asta unda sa nu functioneze mai multe asezaminte sociale, filantropice ori medicale. Pana si in parohia mea din "fundu' Dobrogei" exista un proiect social foarte complex. Pentru dispensar (sala de tratamente+farmacie+medic generalist) avem personal complet, dar culmea, nu avem spatiu fiindca suntem saraci si nu fricosi. Cati bani ai dat domnia ta pana acum pentru opera filantropica a Bisericii? A, nu dai, ca se duce popa si-si ia Mercedes.

"Daca taceai, filozof ramaneai!". Macar in memoria mea!
Iartă-ne părinte! Roagă-te și pentru noi păcătoșii să avem minte și curaj!

Iertare frați creștini...Iertare...