View Single Post
Vechi 27.05.2011, 08:35:38
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ortodoxia se identifica cu insasi traditia apostolica , si orice ruptura in continuitatea cu traditia apostolica a fost considerata ca o compozitie sau ambandonare a Ortodoxiei , care poate sa ia fie forma unei erezii , fie forma unei confesiuni separate . In timp ce Ortodoxia isi justifica prin aceasta continuitate apostolica si patristica , celelalte biserici sau confesiuni , sunt , intr un fel sau altul , iesite dintr un act de separare , act in care ele si-au format traditia lor confesionala proprie . Cu adevarat , precum ai aratat in citatul dat mai sus , Biserica Ortodoxa nu s-a dedat la nici un fel de schimbare a Adevarului Relevat si cuprins in Sfanta Scriptura si Sfanta traditie !
As vrea sa va spun o intimplare: am cunoscut un iranian. El mi-a spus: noi sintem un popor harnic, avem cultul muncii, stramosii nostri au inventat cifrele, erau matematicieni etc. Vorbea cu mare patos despre poporul sau. Apoi am mers la atelierul lui auto sa-mi repar masina. Acolo nu avea o priza. A improvizat ceva, in fata mea, cu doua fire... Apoi am mai cunoscut un iranian. El mi-a spus: noi sintem un popor harnic, avem cultul muncii, stramosii nostri au inventat cifrele etc... Apoi am cunoscut un italian care mi-a spus ca a cunoscut un iranian; iar acest iranian era laudaros, ii spunea ca ei sint un popor care au cultul muncii, ca ei au inventat cifrele...

Nu vreau sa va supar, insa ceea ce spuneti dumneavoastra spun majoritatea ortodocsilor, iar un lucru repetat la nesfirsit incepe sa-si piarda valoarea (ca in reclamele difuzate prea des, care devin obositoare). Ca roman catolic nu pot sa nu remarc cu durerea ca trairea noastra spirituala, romaneasca, este probabil mult sub a celorlalte tari din jurul nostru (fie catolice sau ortodoxe); acest lucru se vede in fapte: sintem primii la avorturi, cei care ne conduc nu se gindesc deloc la cei pe care ii reprezinta (nu avem spitale, scoli, strazi, ca sa nu mai vorbesc despre autostrazi); revolutia comunista a fost facuta cu varsare de singe (iar in tarile din jur, inclusiv in Rusia, revolutia s-a facut pasnic, fara varsare de singe). Cred ca pentru starea asta de lucruri sintem responsabili toti, si noi, catolicii, ca nu ne ne rugam mai mult pentru tara noastra, si dumneavoastra, ortodocsii, pentru ca marea majoritate dintre ortodocsi sint ortodocsi cu gura, nu cu faptele. A ramine ortodox pina la capat, in opinia mea nu are valoare daca ortodoxia nu e exprimata in fapte. Vizibile sau tacute; Isus a blestemat smochinul fara roade; Vasile Voiculescu, un poet ortodox, spunea ca Isus a facut acest lucru pentru ca smochinul a fost prea mindru. S-a mindrit cu frumusetea sa si nu a vrut sa se jertfeasca, sa renunte la frumusetea de pom frumos si sa faca roade. Acelasi lucru, cu alte cuvinte, l-a spus si sfintul Anton de Padova. Eu va doresc sa ramineti ortodocsi pina la capat. Insa ortodocsi autentici. Pentru ca si eu, ca si voi, sint o slujitoare in armata domnului nostru Isus Cristos. Iar daca armata e puternica, batalia e cistigata de toti si de soldatii care nu sint atit de buni. Va doresc sa ramineti cresinciosi ortodocsi pina la capat, autentici, pentru slava si gloria Domnului nostru Isus Cristos.