View Single Post
Vechi 27.05.2011, 10:55:13
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Cătălin, hai să-ți zic o vorbă care vine de la Dumnezeu:

1 Corinteni 8, 2
"Iar dacă i se pare cuiva că cunoaște ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască."

Comentatorii din vechime au priceput cuvintele Facerii după măsura științei la care s-a ajuns în vremea lor. Am discutat cu preoți cu carte care asta mi-au răspuns.

Un singur lucru îți cer: să nu mă clasifici ca eretic dacă nu accept explicațiile de mai sus la cartea Genezei. Pot fi suficient de ortodox ca să mă mîntuiesc rămînînd sceptic la afirmațiile citate de tine din Sfinții Părinți. Chiar dacă ar avea ei dreptate în materie de cunoaștere a lumii, noi, cei care ne îndoim de acestea nu sîntem în nici un pericol. Dacă ne-am îndoi de dogma teologiei ortodoxe, aia ar fi cu totul altceva - dar nu e cazul la mine.
Nici vorba sa te clasific eretic, am zis doar cum e privit evolutionimsul teist in ortodoxie, ca sa ne ferim de el. In opinia mea eretic e doar cel ce se si desparte de Biserica, nu doar care are conceptii gresite.
In legatura cu acel citat sunt perfect de acord cu el, sa nu credem noi ca am stii mai multe decat sfintii sau Biserica. Daca vrei sa aflii ca evolutionismul nu e stiinta poti citi cartile care se gasec pe net despre asta, sunt vreo 3-4 carti numai pe sfaturiortodoxe.ro
Reply With Quote