View Single Post
Vechi 27.05.2011, 13:07:00
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Asta e problema, că omul se laudă și se arată la oameni că postește... E ca și cum ți-ai etala puterile dobândite sau vrednicia sau faptele bune... la copiii naivi la minte se înțelege, dar la copiii la inimă și șerpi la minte, asta e o batjocură față de Dumnezeu.

Că din lene, omului nu-i pasă și se scoate la înaintare cu scuza: va folosi aproapelui, va fi pildă... mărturisirea mea...

Păi mărturisirea mea trebuie să fie nemărturisirea cu niciunchip a mândriei! Deci dacă cineva a auzit sau a văzut că ții post, chiar casnici fiind, e o tragedie, căci astfel rând pe rând omul își etalează toate roadele, și în loc de mană ascunsă devin momeli pentru copiii nevinovați.

Deci încearcă să faci să știe numai Domnul că tu postești și te rogi... și cu cât binele făcut de tine este mai ascuns, mai uitat, mai nepomenit, cu atât răul va trebui să șadă el afară, acolo unde este întunericul cel mai dinafară și scârnirea dinților.

A mărturisi pe Domnul nu se face așa simplu cum crede omul, ci rușinarea de Dumnezeu este tocmai că le faci pe toate doar ca să fii lăudat și apreciat de oameni, căci dacă le-ai face pentru Dumnezeu, din iubire, atunci te-ar mustra ea și ai înțelege că nu-L poți păcăli și înșela cu oamenii, căci este un Dumnezeu zelos și ar vrea numai Lui să-i lași plăcerea de a te vedea plin de râvnă. Omul de lângă tine să nu știe, și nici tu să nu știi dacă e posibil.

E greu, practic un așa creștin trebuie să fii încât pe dinafară să pari un păgân rău și cumplit îiar înlăuntru să fii un sfânt milos și mititel, și locuind Dumnezeu în tine, nimeni să nu știe de unde vine binecuvântarea peste sat.

Cine poate? Omul e lăudăros și fricos... și amândouă astea te fac să-L ''mărturisești'' pe Iisus înaintea oamenilor.

Adevărata mărturisire nu se face din buze, din haine, din fapte spre a fi văzute sau din texte scrise spre a fi citite... dar când vom pricepe? Sper ca mai înainte de sfârșit să pricep și eu.

Last edited by vsovivi; 27.05.2011 at 13:19:44.
Reply With Quote