View Single Post
Vechi 27.05.2011, 19:16:35
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan_strainul Vezi mesajul
Intreb Insa si va intreb si pe voi fratiile voastre credeti ca SFINTI SI MARTIRI LUI DUMNEZEU AU AJUNS SFINTI PENTRU CA AU TACUT SI SAU SUPUS si lea fost frica de amenintarile si de ocarile aduse de conducatori vremelnici ai timpurilor acelea In care ei au trait ???
Aș îndrăzni să spun că, în ce privește greșelile fraților noștri avem, într-adevăr, datoria să nu tăcem. Însă e o datorie din iubire și față de ei, nu numai față de Biserică. Pentru aceasta spune Sf. Pavel ca pe cel ce ți-a greșit mai întâi să-l iei deoparte și să stai de vorbă cu el, arătându-i în ce constă greșeala lui. Apoi, dacă nu se va îndrepta, să-l spui Bisericii (înțeleg prin asta mai-marilor săi). Iar dacă nici atunci nu se va îndrepta, să-ți fie ție ca un păgân și vameș (înțeleg să nu mai ai comuniune cu el). Însă cred că este greșit a exprima public niște critici înainte de a parcurge aceste etape. Mai ales că informațiile de multe ori nu sunt verificate sau sunt prezentate tendențios.
Eu cred că de folos ne este să ne ducem cu încredere la orice om al Bisericii, fără să iscodim, fără să fim bănuitori.
Atunci când relele făcute sunt clare, dovedite, e treaba superiorilor ierarhic să se ocupe de curățenie. Iar dacă totuși nu o fac... poate că știu ei de ce. Încrederea în preoți și episcopi, chiar presupunând că nu ar merita-o, ne face nouă bine. Altfel, ne vătămăm.
Lumea va fi mai bună nu când ceilalți vor fi mai buni, ci când noi vom fi buni.
Reply With Quote