Citat:
Īn prealabil postat de dobrin7m
Nu este pacat sa detinem lucruri , este pacat sa avem atractii patimase asupra unor lucruri.
Desi, pentru un crestin adevarat e bine sa cumpere doar strictul necesar. Tot ce este de prisos trece in capitolul lacomie sau mandrie.
|
Este vorba despre atasamentul fata de obiecte aici.
Degeaba spui tu ca un crestin adevarat trebuie sa-si cumpere doar strictul necesar.Pentru ca atunci, el va fi si mai atasat de acele obiecte decat ceilalti, care nu-si masoara credinta in cuantumul lucrurilor pe care le detin.
Indiferent cat de putine sau cat de multe lucruri are in posesie un om, tot va dezvolta atasament fata de ele. Atasamentul e un lucru negativ. Dar suntem mireni, trebuie sa traim cu el..Cine poate sa se detaseze si sa isi dea toate averile saracilor si sa-l urmeze pe El, acela deja se situeaza pe o inalta treapta duhovniceasca si nu ne putem compara cu el..
Ne imbatam cu apa rece daca credem ca renuntand la masina, am rezolvat ceva..Exista muulte alte lucruri de care suntem atasati si habar n`avem..Cred ca fiecare dintre noi, detine cel putin un obiect care are valoare "sentimentala", si nu l-am instraina pt nimic in lume..