View Single Post
Vechi 29.05.2011, 00:37:10
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Ma refeream la averi, pt ca aceasta este tema topicului. (care e un fel de purtat de grija de capra vecinului in timp ce a ta e la reanimare ...)

In rest, prefer Cuvantul viu al Noului Testament.
Și eu tot la cei cu averi m-am referit. Da, merită criticați pe față, pentru că merg spre pierzanie. Evident, cu blîndețe și la timpul potrivit. Dacă nu o facem, sîngele lor se va cere din mîinile noastre. Vorba asta am citit-o prima oară în Pateric și am reținut-o. Dar uite că părinții Patericului au bază în Sfintele Scripturi cînd ne atenționează să nu îi ignorăm pe cei în cădere liberă. (Îți amintesc că atît Vechiul Testament, cît și scrierile din Tradiția noastră ortodoxă sînt inspirate de la Duhul Sfînt și nu avem voie să le ignorăm.)

E clar că e o lipsă a dragostei față de ei, e un dezinteres. E ca și cum ai zice "ducă-se, treaba lui ce face". Păi mîntuirea nu este numai a mea, nu voi avea curajul să merg singur la Judecată, trebuie să iau pe cineva cu mine. Sînt sigur că vom fi întrebați: dar de ce nu l-ai atenționat niciodată pe vecinul tău cel înstărit, că își face rău lui și familiei strîngînd averi? De ce nu ți-a păsat de colegul de birou pe care l-ai văzut rob al banilor și al cîștigului? Pe tine nu te mustră conștiința pentru păcatul aproapelui, pentru că nu ai intrat în vorbă cu el sperînd în acea mică șansă de a-l salva din ghearele celui rău? Pe mine da, mă doare și aș vrea să mă pricep mai bine cum să stau de vorba cu lumea. Uneori îmi iese, alteori nu. Dar sînt dator, sîntem datori să încercăm să-i mîntuim și pe alții cu ajutorul Lui Dumnezeu. Altfel, ce fel de creștini sîntem, niște creștini egoiști?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote