Citat:
În prealabil postat de anna21
Cat este sansa? Cat este alegere?
|
Dumnezeu ne cheamă acolo unde El are nevoie de noi. Eu am pățit exact invers. Eram proaspăt căsătorit și stagiar, soția era și este colegă cu mine, amândoi suntem doctori. Am susținut tot felul de examene grele ca să ne luăm licență de liberă practică în SUA. Ne-a costat cam 8 000 de dolari. Cum nu aveam asemenea sumă, ne-am vândut apartamentul și ne-am mutat la tata. A încercat el să ne spună "Măi copii, prea vă arucați cu capul înainte !" dar noi, nimic: America și America. Cu licența în același buzunar în care fuseseră 8 000 de dolari, m-am dus în America să mă angajez rezident la vreun spital. Am stat acolo 4 luni, umblând prin diferite state și aplicând la 120 de spitale. Tot ce mi s-a oferit a fost o poziție de research assistant (adică laborant, pe românește) la un spital din New York. Și aia, cu pile. Salariul oferit era de 1 000 de dolari net, bani cu care aș fi mâncat aceiași cartofi prăjiți pe care îi mâncam și în Ro. M-am întors în Ro cu sentimentul pe care l-au avut turcii întorși de la Plevna. M-am angajat imediat, apoi am intrat și în rezidențiat, în Ro. Acuma, am o casă mai frumoasă cu mult decât apartamentul pe care l-am schimbat pe o hârtie. Rău nu îmi pare: dacă nu aș fi făcut-o, aș fi crezut că cine știe ce am pierdut.