Multi oameni au patit asemeni tie, au trecut asa prin stari profunde de deprimare...printre care...si eu...dar intr-o zi am intrezarit ca peste toate cate se vad este si Ceva care nu se vede...este Cineva care este Creatorul a toate cate exista in univers...a toate cate se vad si a toate cate nu se vad...ganduri sentimente, sperante, vise spulberate sau iubiri implinite...toate stau in palma Sa!
Dar ca sa-L gasesti pe El, trebuie sa-l Cauti mai intai acolo unde crezi ca este mai accesibil...acolo unde este cel mai probabil ca se afla ...adica in sfanta biserica...!
Mergi in casa Sa si roaga-te asa cum iti vin tie in gand cuvintele...spune-i tot ceea ce crezi si tot ceea ce simti tu despre viata in general si in special despre viata ta, desigur Il poti intreba si-L poti ruga sa Iti arate sensul vietii sa iti descopere dragostea, frumosul!
Incearca sa mergi duminica la slujba de sl.Liturghie..este momentul cel mai important al ORTODOXIEI...al.Sf.Euharistii, (al Sfintirii darurilor)...moment cand pentru rugaciunile preotilor se coboara in chip nevazut energiile necreate ale lui Dzeu (Duhul Sfant) care sfintesc totul.
Incearca sa urmaresti cu mintea cantarile si cuvintele rugaciunilor din timpul Sfintei Liturghii..vei pleca altfel decat ai venit...
Pe masura insistentei si a consecventei tale, El ti se va descoperi!
Apoi vei putea observa fara efortul si frumosul din jurul tau, dragostea si frumosul!
Viata mea este departe de a fi ceea ce cred eu ca trebuie sa fie, dar zilele trecute cand incercau sa-mi apara in minte cele rele...am inchis si am deschis ochii ...si am vazut ce zi minunanta era afara, soarele stralucea fara sa arda cu putere, cerul era senin si frumos colorat in bleu cu norisori albi, zefirul adia usor prin frunzele copacilor din calea mea, in parcul de alaturi copii alergau zglobii si neobositi bucurandu-se de joaca lor... zambetele lor erau minunate...cata frumusete, cate veselie in jurul meu..ce frumos era totul...trebuie sa stii doar sa privesti...si aici iti va ajuta El...iti va darui cum sa privesti ca sa vezi cu cata frumusete este imbracat totul!!!
Intra in casa Sa si intreaba-L tot ceea ce ne-ai intreba pe noi, sigur iti va raspunde. Roaga-L ceea ce doresti si El va implini cererile tale daca mergi la El cu inima sincera, insa nu uita ca tot El a spus "Fara Mine nu veti putea face nimic!"
"Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide.
Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide.
Sau cine este omul acela între voi care, de va cere fiul său pâine, oare el îi va da piatră?
Sau de-i va cere pește, oare el îi va da șarpe?"
|