View Single Post
Vechi 30.05.2011, 15:22:12
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Multumesc. Minunata invatatura. Acum citesc Invataturi si scrisori despre viata crestina Sfantul Teofan Zavoratul
Cu adevarat minunate sfaturile acestui sfant.

Legat de citatul tau, vreau sa iti cer parerea ta: eu am incercat , ca cele din afara ale mele sa fie intocmai cu cele dinlauntru. De aceea uneori cele din afara nu sunt toate bune. Dar asa reusesc sa vad mai bine cand gresesc sa ma pot indrepta. Insa uneori ceilalti din jur, ma pot cataloga gresit tocmai pentru acest fapt.
Este greu astazi in aceasta societate sa putem sa fim in afara asa cum suntem inauntru. Chiar si un pic, si tot se mascheaza cele dinlauntru de catre oameni, cel putin asta am remarcat eu.
E bine sa fim asa in societatea de astazi? sa aratam in afara asa cum suntem dinlauntru?
Pentru ca e normal ca, daca arati cum esti sa se vada si lucruri mai putin bune pentru ca nu suntem desavrasiti.

Mie imi e greu cateodata sa ma pastrez asa. Pentru ca societatea simt cum trage de mine sa fiu altfel. Si de multe ori sunt in impas. Astazi de pilda primesc rau, asta inseamna ca am arat cele rele sau am aratat cele bune dar duhul lumii ma vrea rea?
Parintele Constantin Galeriu invata asa.

Crestinul trebuie sa fie agal cu sine insasi.
Ce inseamna sa fii egal cu tine insuti?

Simplu: [i]Asa trebuie sa fie omul crestin [/I]ceea ce simte, aceea sa si gandeasca, ceea ce gandeste si simte aceea sa si vorbeasca ("caci din prisosul inimii vorbeste gura!".
Aceasta inseamna sa fii egal cu tine insuti, sa fii sincer cu Dzeu, cu tine si cu semenii tai si toate gandurile, simtirile si vorbele sa i le inchini lui Dzeu!

Iertare, eu sunt totusi ipocrita, nu-mi iese 100%...desi vreau...
dar totusi eu sper...pentru ca... „Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu” (/ Tim, l, 15).
Reply With Quote