View Single Post
Vechi 30.05.2011, 16:40:19
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Intre stiinta si religie (ortodoxa crestina) nu exista opozitie ci distinctie.

Sunt intrebari la care stiinta nu va putea raspune niciodata. Una dintre ele este urmatoarea: Care este cauza legilor stiintei?
Opozitia exista atunci cand este contrazisa dogma, desigur.
Niciodata sau imposibil sunt cuvinte aruncate cu prea mare usurinta de oameni.Multe au fost numite imposibile iar acum sunt lucruri de care ne folosim cu totii si ni se par banale.

Citat:
Bineinteles. Ce lagatura are gravitonul cu Dumnezeu?
Din mecanica cuantica "lipsesc" (nu au fost descoperite) doua particule fundamentale: gravitonul si bosonul Higgs (particula care da masa materiei, numita metaforic si "particula lui Dumnezeu" sau "particula zeu").
Poate are, poate nu are, ce vroiam sa subliniez este faptul ca, daca stiinta nu a reusit sa raspunda la intrebarile fundamentale ale vietii, crestinii(sau oamenii indiferent de religia lor) aduc asta ca argument in favoarea existentei lui Dumnezeu, faptul ca ceva din stiinta nu are raspuns inca asta nu insemna automat ca exista Dumnezeu ci doar ca poate Dumnezeu este sursa acestor lucruri.

Citat:
Nu confunda energia intunecata cu materia intunecata. Si iarasi nu confunda rolul lor in univers. Expansiunea accelerata a universului este cauzata numai de energia intunecata.
Materia intunecata este un tip de materie asupra careia actioneaza doar forta gravitationala (ea nu poate interactiona cu ea insasi).
Nu confund absolut nimic, cititi cu atentie, asta am zis si eu, expansiunea este generata de materia intunecata si accelerarea ei de energia intunecata.

Citat:
Ba chiar te rog sa intri in detalii despre materia intunecata :)
Bineinteles daca doresti sa primesti un raspuns care sa contina cateva idei de baza despre creationismul stiintific.
Materia intunecata poate fi compusa din materie non-barionica, axioni (particule usoare), neutrini sterili(particule ipotetice care nu pot actiona decat gravitational, dar pot face mixturi cu alte tipuri de neutrini, sau WIMP (weakly interacting massive particles) particule care pot interactiona doar gravitational si slab. Neinteractionand electromagnetic, nu pot fi observate.Si inca se fac cercetari cu privire la compozitia materiei intunecate.
Creationismul stiintific dupa parerea mea nu exista, Dvs apelati la un mic santaj, dar va spun sincer ca nu ma astept la un raspuns din partea Dvs cu privire la aceasta chestiune.

Citat:
Nu ti-am cerut sa explici tu singularitatea initiala ci ti-am cerut sa imi explui explicatia stiintifica a acestei singularitati. Ce vrea sa exprime ea.
In nici un caz singularitatea initiala nu poate fi asociata cu divinitatea. Divinitatea trebuie sa fie o fiinta personala, "exterioara" universului (materie, spatiu, timp, legile stiintei).
Exact, aste este conceptia crestina(si nu numai) ca Dumnezeu este o persoana(iar eu nu prea ma impac cu aceasta conceptie).Singularitatea poate fi asociata cu divinitatea nu neaparat ca ea este Dumnezeu ci cum ca ea este cauzata de divinitate, am intalnit ambele pareri.Nu mai vreau sa intru in teoria Big-Bang-ului ca nu o impartasesc pe deplin.

Citat:
Ipoteza lui Poincare este strict matematica. Nu are legatura cu fizica.
Conjectura lui Poincare spune cel mai simplu obiect in orice numar de dimensiuni este sfera.
Vizioneaza filmul urmator ca sa intelegi despre ce este vorba.
http://www.youtube.com/watch?v=wzsfvTKWqOs

Grigori Perelman nu a rezovat "singularitatea initiala"!
Stiu si eu lucrurile astea, eu n-am spus ca Conjectura lui Poincare are legatura cu fizica, am spus la inceputul mesajului ca nu sunt fizician pentru ca avea legatura cu celelalte intrebari puse de Dvs.
Oricum matematica are leg. cu fizica, fara matematica fizica n-ar fi posibila.

Citat:
In oricare din cele 3 variante universul este inchis, adica nu se poate "iesi" din el.
Daca consideri necesar pot reveni cu informatii suplimentare.
Daca se poate sau nu iesi din el asta nu poate sa stie nimeni cu certitudine
Reply With Quote