View Single Post
  #10  
Vechi 30.05.2011, 16:41:01
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.751
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailescu-Marin Daniel Vezi mesajul
Stiti ce am observat ? si am o mare intrebare am mi-a venit in gand?
Aproape toti oameni au curajul de a vorbi pe acest site si nu numai, teme religioase si nu numai, vorbesc deschis despre Dumnezeu ceea ce nu este rau, ci din contra este bine.
Dar in viata de zi cu zi, cati oameni din cei pe care ii cunoasteti de pe acest site sau prieteni de-ai vostri vorbesc deschis si in viata cotidiana cu aceeasi lejeritate despre Dumnezeu si Maica Domnului si despre ceilalti sfinti.

Placut impresionat as fi sa vad din ceea ce imi veti spune voi, daca sunt oameni cu care zilnic poti sa discuti fara acea rusine care (parerea mea absoluta) apare in discutiile religioase.
Aveți deplină dreptate. A ajuns Dumnezeu să fie subiect tabu. Oamenii stau cu spatele la El, de aceea mă tem să vorbesc despre El cu ei: ceea ce văd e indiferență. În cazul optimist, adică atunci când nu este ostilitate. Am ajuns să mă rușinez de Cristos, sper să nu se rușineze și El, preabunul, de mine. La cocktailuri, între colegi doctori, am ajuns a mă simți stânjenit să îmi fac rugăciunea înainte de a mă așeza la masă. O fac, dar repede și discret, în speranța secretă că nu va observa nimeni. Fiindcă dacă se observă, de obicei mă întreabă în ce sectă sunt. Pesemne că oamenii își închipuie că trebuie să fii niscai adventist ca să te rogi. Dacă întrunirea este miercurea, sau vinerea, am ajuns să susțin că doctorii mi-au interzis carnea, din cauză că sufăr cu acidul uric. Ahaaaaa, boală boierească, colega ! Și sunt de-al lor. Dacă le spun că nu pot mânca porc, fiindcă nu îmi permite Biserica, se uită lung și mă întreabă: Cuuuuum ? Dumneata ții pooost ? Nu mai sunt de-al lor.

O mămică m-a invitat cu copiii să-i facem o vizită să se joace. Duminică dimineața, nu a găsit altă zi. "Dar nu pot", i-am spus. "Suntem invitați la altcineva, nu pot să îl refuz" i-am răspuns. Dar a vrut să știe unde suntem invitați: curiozitate feminină. I-am răspuns că ne așteaptă Cristos, să luăm masa cu El. S-a uitat la mine exact cum mă uit eu la un pacient care îmi spune că va împinge gara la noapte.
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 30.05.2011 at 16:43:57.
Reply With Quote