Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
.
Legat de citatul tau, vreau sa iti cer parerea ta: eu am incercat , ca cele din afara ale mele sa fie intocmai cu cele dinlauntru. De aceea uneori cele din afara nu sunt toate bune. Dar asa reusesc sa vad mai bine cand gresesc sa ma pot indrepta. Insa uneori ceilalti din jur, ma pot cataloga gresit tocmai pentru acest fapt.
Este greu astazi in aceasta societate sa putem sa fim in afara asa cum suntem inauntru. Chiar si un pic, si tot se mascheaza cele dinlauntru de catre oameni, cel putin asta am remarcat eu.
E bine sa fim asa in societatea de astazi? sa aratam in afara asa cum suntem dinlauntru?
Pentru ca e normal ca, daca arati cum esti sa se vada si lucruri mai putin bune pentru ca nu suntem desavrasiti.
Mie imi e greu cateodata sa ma pastrez asa. Pentru ca societatea simt cum trage de mine sa fiu altfel. Si de multe ori sunt in impas. Astazi de pilda primesc rau, asta inseamna ca am arat cele rele sau am aratat cele bune dar duhul lumii ma vrea rea?
|
Cel mai bun control al nostru , nu este interiorizarea noastra , sau folosirea unei masti in exterior , ci expunerea noastra interioara spre exterior ! Numai astfel , noi mirenii ne putem da seama cat de desavarsiti suntem in interiorul nostru . Tinandu-le in ascuns pe cele interioare , riscam sa ne mintim atat pe noi , cat si pe cei din jurul nostru . Ca sa poti sa-ti dai seama , draga Dobrin , unde schiopatam , e musai sa fi in afara , precum esti in launtrul tau . Spui ca societatea trage de tine sa fi altfel de cum esti tu de fapt ! Traim intr o societate din ce in ce mai deformata , ce te vrea "protocolar " , fals , sau precum iti dicteaza interesul ei . Nu departe de noi este acest forum , unde vezi cu ochii tai cat efort supraomenesc fac unii sa para buni , smeriti , drepti , iubitori ,blanzi , ultracredinciosi din cale afara , dar in spatele cortinei sunt neputinciosi precum noi toti , plini de pacate , invidiosi , rautaciosi , maniosi , clevetitori , ranchiunosi , razbunatori , , , . . . ! Sa sti de la mine , ca cel ce striga mai mereu , bunatate , iubire , iertare , dreptate, acela le are pe toate in interiorul lui , dar mai putin pe cele enumerate ! Verticalitatea este cu atat mai mare cu cat diferentele dintre cele interioare si exterioare noua sunt din ce in ce mai mici . Netul a dat aceasta posibilitate cu multa generozitate , in falsificarea si cosmetizarea imaginii exterioare , si de aceea te indemn cu tot riscul de a fi criticata , hulita , detestata , sa nu-ti cosmetizezi exteriorul , ci sa-l ai precum interiorul tau , caci tie iti va fi cel mai bine , stind cel mai bine unde si cat ai de lucrat la cele din launtrul tau , plus ca vei fi bine placut Lui , si asta conteaza cel mai mult ! Nu omului , cititorului , ascultatorului sa-i fi placut ,
ci Lui ! Dumnezeu nu are nevoie de fardati si lingusitori , ci de oameni , asa cum sunt ei , cu bune si cu mai putin bune , dar sa fie cu o singura fata , caci
Domnul mult uraste viclenia . In fine sunt multe de spus , dar poate alta data cand timpul imi va permite . O seara frumoasa sa ai tu , si cei care ne citesc !