View Single Post
Vechi 31.05.2011, 17:22:28
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Nu m-am referit la o credință oarbă, ci la una luminată. Nu cred că trebuie să ne abolim rațiunea pentru a crede. Trebuie doar să înțelegem că rațiunea are limite, iar credința e dincolo de aceste limite. Rațiunea poate analiza ceea ce cade sub simțuri, ceea ce este experimentabil. E bine să înțeleagă lucrul ăsta și să nu vrea să analizeze ceea ce nu poate cuprinde. Neînțelegerile apar atunci când rațiunea nu-și cunoaște locul și, la fel ca Lucifer care a vrut să ia locul lui Dumnezeu, ea vrea să cuprindă credința. Nu va putea niciodată, pentru că e mai mare decât ea.
La lucrurile descoperite prin credință se meditează. Numai în felul ăsta pot fi înțelese. Și atunci vine o lumină a înțelegerii peste toate.
Cazul pe care îl menționezi nu are de-a face cu credința. Acolo e probabil vorba de schizofrenie. E păcat să arunci cu noroi în felul ăsta în credință.
Credința nu înseamnă ignoranță, ci deschidere către mister.
Sunt de acord cu tine(de data asta) numai ca se intelegea altceva din ce ai spus tu mai sus.Viziunea moderna(general acceptata acum) a credintei nu corespunde cu cea de acum 500 de ani si pe langa asta sunt si acum credinciosi care refuza ratiunea si in prezent, cand vine vorba de biblie.Pot sa te intreb ce s-a schimbat? societatea cumva? Toate ca toate, credinta este ceva subiectiv, la fel si intelegerea divinitatii.
Cazul pe care l-am mentionat are de-a face cu credinta inteleasa prost, este clar ca femeia suferea de o boala psihica intrebarea este ce a declasat-o? Eu nu arunc cu noroi in nimic, doar am mentionat un caz despre care am citit(si nu este singurul motivat de aceiasi credinta inteleasa prost), femeia era un crestin model(asa spuneau toti cei care o cunosteau), se pare ca cei care arunca cu noroi in propria credinta sunt chiar credinciosii prin actiunile lor(nu neaparat crime).
Reply With Quote