Nu stiu daca bogatii se mantuiesc sau nu, dar chiar mi se pare aberant sa pretinzi ca este imoral sa ai bani.
Dumnezeu stie de ce unul are si altul nu are.. chiar nu este treaba noastra.
Ca sa nu mai vorbim ca un bogat, oricat de zgarcit ar fi, tot mai hraneste multi langa el, chiar indirect. Angajeaza oameni sa-i renoveze casa, altii sa-i conduca masina, sa-i sape gradina, sa-i gateasca, sa-i creasca copiii etc...
Langa un sarac nu se poate asa ceva! Deci sa nu-i mai vorbim de rau pe bogati ca daca fac rau, are cine sa-i judece.
(Asta-mi aminteste ca o cunostinta facea proiecte ecologice cu fonduri europene si avea nevoie de mana de lucru necalificata - dat cu sapa. Proiectgele se derulau in zone sarace si platea bine. Care a fost principalul impediment? Nu gasea oameni sa munceasca. Cereau salariul in avas si se imbatau din el, nu mai veneau la lucru decat daca aveau nevoie iar de bani de bautura! Si a avut proiecte in mai multe judete. Aaaa.. ca sa nu mai vorbim de ura ce o aveau oamenii impotriva lui.. i-au dat foc la materiale din pura rautate, au distrus noaptea ce se construia ziua etc.. Si repet: erau proiecte in folosul comunitatii, nu se imbogatea nimeni din asta)
|