Citat:
În prealabil postat de Eugen7
La Dumnezeu nu exista timp. El nu are nevoie de nimic. EL a creat totul din nimic.
Se pare ca nu intelegi notiunea de timp si cea de durata temporala. Pentru a putea vorbi de o durata temporala trebuie neaparat precizat un sitem de referinta.
Spre exeplu pentru a pozitiona in timp un eveniment de pe pamant folosim calendarul. Sunt ami multe calendare. Chinezii il au pe al lor spre exemplu. Evreii il au calendarul lor. Ei sunt acum prin anul 6 mii si ceva.
Bineinteles ca specii apar si dispar in timp. Insa durata temporala este foarte mare.
Omul este cununa creatiei.
Se pare ca trebuie sa studiezi corespunzator atat stiinta cat si teologia ortodoxa.
Doamne ajuta.
|
La Dumnezeu nu exista timp, dar la noi exista. De dimineata pana seara e o zi, doar religiile orientale spun ca ceea ce vedem e o iluzie. In universul creat exista materie. Durata unei zile pe pamant e calculata chiar cu mare precizie. In creatie se vorbeste despre creatia pe pamant, (ca sa nu gasim acum motive ca in galaxia nu stiu care e alt timp).
Ca apar specii noi dar ca durata e foarte mare si noi nu le-am putut observa de cand oamenii au devenit constienti e altceva. Dar e doar imaginatie, nu exista o dovada. Putem spune ca in Suedia sunt doua orase ascunse sub pamant care au locuitori extraterestrii. Nu se poate demonstra, e fabulatie.
Pana acum am intelnit un singur credincios (catolic) care sustinea evolutionismul teist. dar acesta mai avea si alte conceptii ce tineau si de new-age, paranormal.