View Single Post
Vechi 01.06.2011, 11:22:26
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Preotii care nu sufera de autosuficienta si de nababism , vin de obicei duminica la ora 06.00 la biserica (sau in functie de cit stie ca are de spovedit !) si pina la ora 09.45 cind incepe sfinta liturghie poate spovedi 30 de oameni .
Frate Zaharia, din cele susținute de dv. înțeleg că cei mai mulți preoți nu știu ce fac. Duhovnicul meu e un preot foarte vrednic. În timpul Postului Mare face liturghie în fiecare zi. Vinerea face Liturghia darurilor mai înainte sfințite seara, la ora 6. Se împărtășesc atunci în jur de 20 de persoane.
E în biserică de la 6 dimineața. Spovedește și dimineața, spovedește și seara, înainte și după vecernie. Duminica nu spovedește. Le cere, însă, oamenilor să se spovedească din timp și să nu vină în Săptămâna Mare la spovedanie, ci spovediți cu mai bine de o săptămână înainte să se împărtășească în noaptea de Înviere.
Mă îndoiesc că ar putea fi socotit nabab.
Însă viziunea pe care o aveți în privința împărtășirii este foarte rigoristă. Niciun om nu e curat când se împărtășește, chiar dacă a primit dezlegare cu 10 secunde înainte. Cu nevrednicie ne împărtășim numai dacă ne socotim vrednici.

Last edited by N.Priceputu; 01.06.2011 at 11:30:26.
Reply With Quote