View Single Post
Vechi 01.06.2011, 15:35:52
Melissa
Guest

Smile

Citat:
Īn prealabil postat de anita Vezi mesajul
Sunt preoti care spovedesc sambata si impartasesc duminica.
La man.Sihastria parintele Ciprian ,un mare duhovnic , spovedeste simbata si impartaseste duminica.
Mama ta si parintele ei duhovnic nu au gresit cu nimic ,daca un parinte monah cum e parintele Ciprian (si stiu ca sunt si alti parinti duhovnici la aceasta manastire care spovedesc simbata) face acest lucru.
Cred ca si la alte manastiri se procedeaza la fel.
Da Anita, iti multumesc si tie pentru incercarea de-a ma face sa inteleg de ce se practica spovedania sambata si impartasirea duminica.Am inteles deja si cu ajutorul lui Ionut, ca Domnul Iisus Hristos NU a dat impartasirea ca pe o recompensa, ca pe un dar, celor care duc o viata exceptionala, ci a dat-o ca pe un ajutor. Painea pe care o mancam este ajutor ca sa traim! Cine nu mananca - moare, cine mananca - traieste! Asa se intampla fizic, asa se intampla si spiritual.

Nimeni nu e vrednic sa se impartaseasca chiar si dupa 1 secunda dupa ce s-a spovedit. Dar sa nu cerem de la noi ce nici macar Dumnezeu nu cere.:-)
Pentru ca noua nevrednicilor ne-a dat Iisus Trupul si Sangele Sau, nu vrednicilor! Daca asteptam vrednicia, nu ne mai impartasim niciodata, pentru ca niciodata nu suntem vrednici.
Reply With Quote