Citat:
În prealabil postat de Lilith23
Bună! Eu sunt educatoare la o grădiniță de stat în Cluj-Napoca, iar din toamnă, la opționalul educatoarei vreau să fac (cu acordul părinților) religie. Poate cineva să îmi recomande cărți cu povești religioase pentru copii și, dacă există, o metodică de predare a religiei la copii mici? Și desene animate sau orice m-ar ajuta cu copiii preșcolari.
Eu am doi copilași, dar de educația religioasă s-au ocupat bunicii până acum, iar eu doar le-am răspuns la întrebări, că deh, sunt curioși, ca toți copiii.
|
Lilith, poate ai auzit de cartile pentru copii ale lui Leon Magdan. Intra pe site
http://www.magdan.ro/magdan/carti-pt-cei-mici.htm si o sa gasesti foarte multe titluri de carti cu specific religios, in special povestioare si pilde cu talc, carticele de rugaciuni, carticele de colorat cu tematica religioasa, ghicitori crestine, poezii crestine pentru serbari, legende crestine, proverbe crestine, chiar si probleme de logica si perspicacitate cu tematica religioasa.
Tot pe site e si o sectiune de spectacole si evenimente, de unde fie te poti inspira pentru serbari de Craciun si Paste, fie poti solicita trupa lui Leon Magdan la gradinita voastra: Teatru interactiv, Teatru de umbre cu surprize, Teatru tematic -” Ce stim si ce nu stim despre Craciun”?, „Ce stim si ce nu stim despre Pasti?”
Iti dau cateva titluri:
Enciclopedia copiilor isteti –carte cu CD
RUGĂCIUNI PENTRU COPILAȘII BUNI
POVEȘTI CU HAR
PILDE ORTODOXE - carte de colorat
PILDE ORTODOXE ȘI POVESTIRI CU TÂLC
POEZII ORTODOXE
LEGENDE CREȘTINE
CE ÎNSEAMNĂ NUMELE MEU
CELE MAI FRUMOASE PROVERBE
JOCURI CREȘTINE
GHICITORI CREȘTINE