View Single Post
Vechi 02.06.2011, 08:54:37
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Asa proceda si bunica, se spovedea si se impartasea in ziua respectiva - si noi o data cu ea, fireste. Dar asta cand se putea, pentru ca noul paroh de la biserica la care mergeam noi a spus clar ca nu mai permite sa se intrerupa slujba de duminica pentru spovedit. In general, se pune accent ca oamenii sa se spovedeasca din timp. Destul de rar mai gasesti pe cineva dispus sa spovedeasca in timpul slujbei. Am vazut, spre exemplu, ca la manastirea radu Voda se practica - nu stiu daca duminica, dar in celelalte zile da - ca oamenii sa fie spovediti si sa se impartaseasca daca nu imediat, atunci la momentul cuvenit.
In opinia mea,duhovnicul tocmai de aceea este DUHOVNIC,pentru a te asculta ,nu numai cind si-a fixat el programul pt spovedanie ,ci atunci cind situatia ta o cere.Sigur ca unii preoti de parohii,care mai au si alte probleme,si ei,de familie,copii ,nevasta,taxe,etc,sint preocupati si pt rezolvarea acestora,si evident ca si-au fk un program pt spovedit,dar asta nu inseamna ca daca alergi la el pt o problema stringenta care iti apasa sufletul,el,preotul tau duhovnic ,sa te expedieze pe motiv ca nu esti in program.Dar,sa nu ne ascundem dupa deget,se practica,si atunci ,nu ne ramine decit sa cautam si ,cu siguranta,vom gasi duhovnici care vor avea dispozitia sa ne asculte ori de cite ori i-o cerem.
Pretuire monahilor de la Radu-Voda,pe care si eu am avut bucuria sa-i am aproape de sufletul meu,si care se ostenesc pentru semeni,staruind in rugaciuni si in spovedanii,zilnice,dar si celorlalti monahi ,din alte locuri,precum si preotilor de mir,care au dragoste pentru a cistiga suflete pt Dumnezeu!
Reply With Quote