View Single Post
Vechi 24.07.2007, 04:42:32
mirelat
Guest

Implicit

Noi am avut nasi de cununie un domn si o doamna (ortodocsi, care mergeau regulat la biserica) care - desi aveau acelasi nume de familie! - nu erau casatoriti intre ei. Amandoi erau intr-un fel sufletul si conducatorii comunitatii romanesti de acolo. Doamna era vaduva, iar sotia domnului nu putea avea nici o activitate sociala, suferind de o boala grava incurabila si fiind internata permanent intr-un sanatoriu.

Noi am hotarat oarecum subit sa ne casatorim religios, pentru ca initial am vrut sa asteptam intoarcerea in Romania pentru asta (unul din motive fiind si acela ca ni s-a cerut o suma consistenta pentru a oficia slujba intr-una din bisericile ortodoxe de acolo) si nu am facut decat cununia civila. Insa un parinte trimis de Patriarhie pentru sarbatori ne-a convins sa ne cununam (fara sa ne perceapa vreo taxa) si sa nu mai asteptam nimic, insa aveam nevoie de nasi. Sincer, nu ne-am ingrijorat pentru asta, dar ne-am bucurat f. mult cand domnul si doamna respectiva s-au oferit sa fie nasii nostri de cununie, iar parintele n-a gasit nici un impediment in faptul ca nu erau cununati intre ei.

Ah, si mai stiu un exemplu, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand bunicul era plecat in razboi, stiu ca bunica a fost nasa la o cununie impreuna cu altcineva. Am intrebat-o pe bunica fiindca mi-a atras atentia poza respectiva, din care bunicul lipsea.
Reply With Quote