Citat:
În prealabil postat de asteptatorul
Domnul Iisus fagaduieste, in fata ucenicilor Sai: "Ma voi intoarce si va voi lua cu mine, pentru ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi". (Ioan 14:3)
|
Tu ne citezi dintr-o biblie pe care noi, ortodocșii, o considerăm greșită. Probabil că ai convingerea că avem aceeași biblie cu toții (te rog să mă ierți dacă greșesc, dar această convingere am auzit-o la toți adventiștii), dar primul pas ar fi să iei o Biblie adevărată în mână (una pe care este semnul crucii, și care este editată de Institutul Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române).
Foarte multe convingeri pe care le avem diferite (ortodocșii și adventiștii) se datorează faptului că folosim biblii diferite. Noi (ortodocșii) spunem că sunt diferite, voi (adventiștii) spuneți că este aceeași. Dacă este aceeași - folosește-o pe cea ortodoxă. Dar nu cred că va pica bine să te duci la biserica adventistă cu Biblia ortodoxă în mână - cred că te vor da afară instant (e doar părerea mea).
Cred că ești bine intenționat, dar de asemenea cred că pleci de la premise greșite.
În cazul de față, iată și pasajul corect:
„
Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu." (
www.bibliaortodoxa.ro)
Văd că folosești pasajul din biblia Corlinescu la semnătură.
Deși diferența pare mică, ea arată că la momentul respectiv, Mântuitorul Se duce și va găti loc (asta înțeleg eu) - ceea ce în pasajul citat de tine nu există (ori nu Se duce să gătească loc, ori este deja pregătit). Ei bine, multe diferențe dintre convingerile noastre provin tocmai din aceste diferențe MAJORE între „biblia” ta și Biblia ortodoxă (despre care adventiștii spun că este aceeași cu a lor).
Sper că te-am convins că folosim biblii diferite. Și îmi doresc din tot sufletul să ai puterea să îți procuri o Biblie adevărată.
Te asigur că și eu sunt la fel de bine intenționat ca și tine.
Sper să ai răbdare să citești mesajul meu cu atenție.
Doamne ajută!