View Single Post
Vechi 02.06.2011, 20:47:12
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Daca pui semnul egal intre manifestarea afectiunii si a sexualitatii este firesc ca ai vazut un sofism in ceea ce te-am intrebat,doar ca eu intrebam strict referitor la afectiune,care este ceva specific uman si nu se poate ingradi pentru ca te uiti in buletin ca esti minor sau ca nu ai inca pirostriile puse pe cap.Pur si simplu ti se intampla sa te indragostesti,mai ales ca adolescent,ca de aceea suntem umani si nu robotzei programati...
Nu stiu despre ce vorbesti cand spui "sexual si sexualicesc"...?
NU eu am pus semnul de egalitate între afecțiune și sexualitate. Cât despre săruturile adolescenților, nu știu ce cunoaștem fiecare dintre noi despre ele, dar chiar sunt o exprimare a sexualității (sau chiar trebuie să descriu sărutul unor adolescenți?). Afecțiune? E ceva diferit față de atracția fizică. Că ar putea să existe afecțiune? Sunt convins că o fată care își dorește să fie cu respectivul ("până când moartea ne va despărți") nu va răspunde public unei astfel de solicitări.

Și da, afecțiunea e specific umană confundată adeseori cu descătușarea unor manifestări sexuale și sexualicești (sexual - conotație volitivă, sexualicesc - conotație impulsiv-irațională; a propos de ce folosesc doi termeni care, într-adevăr, pot să însemne același lucru).
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote