Nici eu n-am votat.
@Laura: nu stiu cine te-a pacalit cu documentele in limba daca furate de unul si de altul. Chiar sa existe aceste documente, nu le-am putea descifra, nimeni nu cunoaste limba daca.
Ti-as da un sfat, luat de la Sf. Ioan Casian, si el (proto)roman nascut prin Dobrogea, din secolul V, ajuns in Occident. De ce nu a scris el nimic despre locul lui de nastere si locul in care a crescut, patria noastra de astazi? Fiindca, spune el, daca te gandesti prea mult la locul pe care l-ai lasat, inima iti ramane acolo, cand de fapt tu, prin voia lui Dumnezeu, fara de care nimic nu se face, esti in cu totul in alta parte, cu un anume scop pe care Dumnezeu vrea sa il indepplinesti, in locul in care esti, si nu il altul din departare. In alte cuvinte, de prea multa dragoste de patrie, il pierzi pe Hristos si voia Lui ca centru al vietii tale. Si bine a facut Sf. Ioan Casian ca nu a stat si si-a plans viata de oriental in occident si nu s-a dedicat re-descoperirii limbii dacice: este unul dintre fondatorii monasticismului occidental, a adus ceea ce a invatat el in ceea ce priveste viata ascetica in desertul Egiptului la occidentali. Sf. Benedict de Nursia, fondatorul benedictinilor, s-a inspirat din scrierile Sf. Ioan Casian cand a scris regula dupa care calugarii trebuie sa se ghideze in manastire...Regula care este in vigoare pana in zilele noastre...