View Single Post
Vechi 03.06.2011, 02:45:15
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Tipic pentru ignoranță

Citat:
În prealabil postat de vinerea13 Vezi mesajul
Ma bucur ca ati pus puntul pe i. Probabil pe cel de-al doilea i.
Am inteles, sunt mai mic, e in regula.
Nici nu pot spune:"Blagosloveste, frate mai Mare!" pentru ca, cel mai probabil, nu merit binecuvantarea.

Ce tot vorbiti?
Eu stiam ca Biserica Ortodoxa a fost intemeiata de Mihail Cerularie in 1054, atunci cand a fost excomunicat de Roma.

Biserica Penticostala este cea care a aparut la Pentecost. De aici ii vine si numele.
Toti apostolii au fost penticostali. Au crezut in Isus, au fost botezati in apa si cu Duhul Sfant, au manifestat toate darurile Duhului...
De altfel si toti cei care au scris Noul Testament au fost penticostali...
Deci, suntem vechi, domnule.

Totusi "vechi" nu inseamna si "mari".
Pentru ca, in acest caz, iudeii sunt si mai mari. Fiindca au aparut inaintea crestinilor.
Inchinatorii la idoli, mari si ei. Au si ei ceva vechime...
http://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Penticostal%C4%83

Articol scris de un penticostar care hulește pe Domnul numindu-l tot isus

"Biserica Penticostală este o biserică neoprotestantă. Printre mișcările de redeșteptare a credinței care au avut loc în secolul al XIX-lea apar, către anul 1900, și penticostalii. Predicatorul american Charles F. Parham a început să susțină, bazându-se pe mai multe versete din Noul Testament, că asupra celor credincioși încă mai coboară Duhul Sfânt. Aceștia dobândesc astfel darul vorbirii în limbi, numit glosolalie - făcând trimitere la evenimentul petrecut de Rusalii (a cincizecea zi de la Înălțarea lui Isus, de aici și denumirea de "penticostali", luată de adepții noii mișcări - Fapte cap. 2)."

Pr. Cleopa ne spune despre această sectă adevărul:

4. Penticostalii
Se mai numesc și „tremurători" sau „spiriți", sau își mai spun „Biserica lui Dumnezeu Apostolică". Numele de penticos¬tali vine de la cuvântul grecesc „penticosta", care înseamnă Cincizecime. Ei susțin că toți membrii sectei lor au botezul cu Duhul Sfânt și cu foc, pe care l-au primit Apostolii la Cincize-cime prin pogorârea Duhului Sfânt („spirit", cum zic ei).
Li se mai zice „tremurători" din cauza tremurărilor pe care le manifestă sub pretinsa influență a Sfântului Duh pogorât asupra lor, și „spiriți", fiindcă pretind a avea pe Sfântul Duh în darul vorbirii în limbi, ca și Apostolii după Cincizecime.
Făcând din această credință punctul central al vieții și învățăturii lor, au reconsiderat toate celelalte puncte ale credinței creștine în funcție de acesta, subordonându-le ca importanță și prioritate acestuia, constituindu-se astfel în sectă.
Originea sectei este tot în America, datând de abia de la începutul secolului al XX-lea, fiind înființată din sânul baptiștilor de predicatorul baptist Carol Parham. Acesta a început să propovăduiască rătăcirea că Sfântul Duh se revarsă din nou cu putere la o apropiată a doua pogorâre a Sa și că, la 3 ianuarie 1911, S-a și pogorât deja peste 13 persoane."

http://www.scribd.com/doc/2397550/Pa...dinta-ortodoxa

Cercetările dvs. superficiale în acest forum vădesc cu câtă superficialitate ați studiat și Istoria Bisericească și Evanghelia dacă ați putut trage niște gogomănii de concluzii. Dacă nici istoricul propriei secte nu-l știți ce să vă mai cer să știți despre Sfânta Biserică Ortodoxă?

Iar dacă vorbiți simbolic și nu istoric aflați că în chip real, duhovnicesc Ortodoxia este din veșnicie, a fost urmată de îngeri și Adam și Eva până la cădere, de drepții dinainte de Potop și de după, preînchipuită de evrei în chip umbros în Vechiul Testament și dăruită nouă de Hristos în Sfânta Sa Biserică, păstrată cu râvnă până azi de Mireasa lui Hristos Biserica Ortodoxă. Cincizecimea și Sfinții Apostoli nu înseamnă tremuricii dvs. Nu veți putea fi în veac penticostal, adică om al cincizecimii dacă nu deveniți ortodox. Singur Ortodoxia a păstrat Harul Cincizecimii.

Nu pot să vă cer să urmăriți ceva serios fiindcă nu aveți răbdare

(tipică pentru penticostali este nerăbdarea tremurândă datorată dependenței duhurilor care-i posedă -fenomen numit în medicină servaj- făcându-i neatenți la semnificațiile adevărate ale cuvintelor, pentru a susține prin minciuna tipic demonică lucrarea înșelătoare lăuntrică numită de Sfinții Părinți cu un limbaj tehnic duhovnicesc "înșelare de sine"),

fiind intoxicat de gogomănii, care arată că nu vreți adevărul ci vă vreți pe dvs. ca fiind deținătorul adevărului. Dar dacă totuși vă vine vreo curiozitate de a afla câte ceva cinstit sufletește vă trimit la discuția pe care am avut-o cu un protestant serios, care chiar este interesat de adevăr iar nu doar de a dovedi lucruri absurde prin metoda frazelor sforăitoare "închide gura spunând orice, poate iese ceva"

Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU Vezi mesajul
[i]
Când am scris că „Sfânta Scriptură a Vechiului Testament a fost scrisă de Biserica Vechiului Testament, tot Ortodoxă, căci drept Îl slăvea pe Dumnezeu” m-am oprit un pic și m-am întrebat: oare cine va reacționa la această afirmație - neobișnuită pentru cugetarea trupească? Dar am lăsat-o special, bănuind că va amâna iarăși ajungerea la discuția concretă despre bioterapie.

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 03.06.2011 at 03:14:53.
Reply With Quote