Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 03.06.2011, 08:07:40
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ca si in alte dati eu v-am dat citate inclusiv catolice, iar dvs. imi dati o interpretare proprie din ce stiti dvs. Mai mult, se pare ca nu ati inteles nici macar ce am scris, spunand chiar eu ceea ce cred catolicii, ca papa nu greseste pentru ca e ghidat de Duhul Sfant. Apoi dvs. imi spuneti ca eu n-as fi inteles nimic, pentru ca pentru catolici Duhul Sfant il ghideaza pe papa. Pai nu asta am spus si eu? Dvs. intelegeti ce cititi?
Dumneavoastra ati scris ca Papa poate schimba dogmele. Orice catolic cat de cat informat, care a citit Catehismul, nu poate decat sa rada de o asemenea idee.

Citat:
Nici nu ma mai gandesc ca poate dvs. sunteti revoltat ca ortodocsii nu cred ca papa este ghidat de Duhul Sfant, considerand aceasta un adevar universal.
Nu, domnule, eu nu sunt de loc revoltat defaptul ca ortodocsii, in general, nu cred in infailibilitatea papala.

Eu sunt revoltat ca unii ortodocsi, desi habar nu au ce inseamna primatul papal sau infailibilitatea papala, incearca sa le combata construind oameni de paie, asa cum faceti dumneavoastra.

Pentru a treia oara va provoc sa dati definitia primatului papal, ca sa vada tot forumul daca stiti despre ce vorbiti sau nu. In privinta infailibilitatii papale nu va mai rog nimic, pentru ca ideea dumneavoastra cu schimbatul dogmelor arata dicolo de orice dubiu ca intelegeti infailibilitatea exact pe dos de ceea ce este.

Citat:
Fara logica, bineinteles, pentru ca ortodocsii tocmai asta contesta, aratand ca papa si BC a gresit de multe ori, a schimbat invatatura deci nu a fost ghidat de Duhul Sfant.
V-am provocat sa dati un singur exemplu de dogma care a fost schimbata de catre Papa.

Citat:
Imi mai spuneti si sa numesc o dogma schimbata de papa, ca si cum nu ati cunoaste ce spun ortodocsii si ceea ce am discutat de cand sunteti pe forum. Probabil doriti inceperea unei alte discutii fara rost si logica, doar din ceea ce ati inteles dvs.
Dorecs sa va "puneti banii unde va este gura" cum zic americanii.

Citat:
Acestea fiind spuse o sa incerc sa evit mesajele dvs., pare ca doriti doar un spirit de cearta si controversa fara rost.
Asta ati mai promis, dar vad ca nu va tineti de cuvant. Macar daca ati aduce ceva constructiv in discutii, atunci nici nu m-ar deranja.

Citat:
Nu numai ca intelegeti mai putin unele aspecte teologice (neavand, cum e firesc pentru fiecare, destule cunostinte acumulate), dar nici macar in intelegerea normala a mesajelor si subiectelor nu pare ca vreti sa depuneti vreun efort. Asa ca mai toate discutiile se prelungesc cu discutii fara rost si logica, dvs. insistand chiar daca e evident ca nu aveti dreptate.
Pe langa asta atacati cu cuvinte mai dure pe oricine spune ceva despre BC, uitand ca acesta e un forum ortodox. Nemaipunand la socoteala ca adevarul e in ortodoxie si deci luptati impotriva adevarului folosind neadevaruri.
Eu nu il inteleg in privinta asta pe admin, alti ortodocsi au fost sanctionati pentru lucruri mai marunte in opinia mea, dvs. ar trebui sa fiti temperat din cand in cand (sunt impotriva banarii, cum am mai mentionat si in cazul altor useri).
Ok, ultima parte a mesajului, in lipsa evidenta de argumente, degenereaza in atacuri la persoana si amenintari voalate.