View Single Post
Vechi 03.06.2011, 11:38:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vinerea13 Vezi mesajul
Nu mai vorbiti in numele tuturor ortodocsilor.
Doar unii ortodocsi cred ca cei din alte confesiuni nu se pot mantui.
Foarte putini ortodocsi, ca sa fiu mai exact.

Har si Sfinte Taine au si catolici si (neo)protestantii.
Harul il da Dumnezeu in marea lui indurare. Nu puteti verifica dumneavoastra. Nu aveti nici un "harometru" in dotare.

Iar Sfinte Taine exista si in celelalte biserici. Denumirea slujbelor respective difera de la biserica la biserica:
1. Sfanta Taina a Botezului - Botezul Nou-Testamental
2. Taina Mirungerii - Botezul cu Duhul Sfant
3. Taina Pocaintei - Sfanta Pocainta
4. Sfanta Impartasanie - Cina Domnului
5. Taina Preotiei (Hirotonia) - Ordinarea Slujitorilor Bisericii
6. Taina Cununiei - Cununia religioasa
7. Sfantul Maslu - Ungerea cu Untdelemn
P.S. Hai, incepeti acum sa spuneti ca eu dau sfaturi ortodocsilor si nu am dreptul fiindca nu sunt ortodox............
Ca de obicei, acelasi tip de mesaj, trebuie sa multumesc ca de data asta nu am mai primit niste caracterizari "pertinente".
Imi atrageti atentia ca sa nu vorbesc in numele ortodocsilor, ca sa puteti vorbi dvs., desi sunteti penticostal. Ati si facut un sondaj se pare, cati ortodocsi cred ca eterodocsii se pot mantui si spuneti ca e si exact.
Poate nu ati inteles bine discutia de la alt topic, acolo era vorba de mantuirea paganilor. Daca ati observat partenerii de dialog sustineau ca ereticii nu au vreo sansa, iar eu am spus ca totusi, sunt mai apropiati decat paganii.
Oricum, de neoprotestanti puteti fi linisitit, v-am spus cum sunt numiti de aproape toti preotii ortodocsi. Chiar si putini ortodocsi au o parere cat de cat favorabila. Mai multi au o parere favorabila in legatura cu catolicii sau monofizitii, uneori chiar si protestantii.

Asa cum ati citit, cultul dvs. a fost fondat de cineva care a apoi a fost arestat pentru homosexualitate si renegat chiar si de cultul penticostal. BO a fost fondata de Iisus. Asa cum remarcau chiar si ceilalti neoprotestanti in epoca, miscarea penticostala era caracterizata ca o manifestare a posesiunii demonice, prezenta in religiile pagane.
Pe langa aceasta, dovada concreta a inexistentei harului este absenta minunilor divine. Exista si unele minuni in afara ortodoxiei, acestea sunt asemanantoare minunilor din religiile pagane, care sunt date de vrajmasul. Nu mai dezvolt, puteti citi daca doriti chiar pe net despre aceasta (daca nu aveti timp pentru materiale mai ample).

Legat de "tainele" penticostale sau neoprotestante, putem continua asa cu toate cele din ortodoxie sa le gasim un corespondent. Nu au nicio importanta chiar si daca erau exact la fel cu cele ortodoxe. Daca vecinul dvs. se face singur preot si tine slujba acasa nu are nicio importanta, decat din punct de vedere al problemelor de sanatate.