Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 03.06.2011, 17:51:26
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Nu are nici o legatura harul sfintitor al preotului pacatos cu cunoasterea Adevarului personificat.
Eu nu m-am referit numai la dvs cand am zis ca faceti prozelitism.
Daca v-ati simtit lezat eu imi cer scuze. Dar realitatea este ca pe acest site sunt persoane care fac prozelitism si ne jignesc credinta.
Si noi nu punem monopol pe minuni. Doar afirm ca mie mi se par mult mai in spiritul crestin vietile sfintilor ortodocsi.
Eu stiu ca orice pacat se iarta daca este pocait. Lipsa pocaintei, adica impietrirea inimii este pacatul impotriva Sfantului Duh.
Din nou intrepretati ad literam Bibilia, la fel cum faceti si cu cuvintele de la Matei 16.
Desi marea majoritate a parintilor spun ca aceste cuvinte se refera la marturisirea lui Petru, dvs o tineti in continuare ca se refera la persoana lui.
Insa ia interpretati ad literam cuvintele Mantuitorului cand spune ca nimeni nu stie ceasul sfarsitului, ci numai Tatal. Oare El nu stie? Ba stie ca Dumnezeu, dar el atunci se adresa unor oameni, apostolii, carora nu le e dat sa stie asta.
Asa fac toti sectantii, interpreteaza Biblia ad literam. Mai demult tin minte ca am stat de vorba cu cineva care era martor al lui iehova, si el imi spunea ca se bazeaza pe versetul in care Mantuitorul spune ca Tatal este mai mare decat el.
Oricate explicatii incercam sa aduc, el nu intelegea si pace.
Sau este un loc in care Mantuitorul spune ca unii din cei de fata nu vor gusta moartea pana ce vor vedea Imparatia lui Dumnezeu venind intru putere. El se referea la transfigurarea Sa de pe Muntele Tabor cand a stralucit lumina necreata, insa incercati sa interpretati ad literam sa vedem ce iese.