Subiect: Postul copiilor
View Single Post
Vechi 03.06.2011, 22:48:51
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Iar ortodoxia nu este numai respectarea unor reguli, cât mai ales respectarea unei credințe: aceea pe care a predicat-o Domnul nostru Isus și cei Lui următori. Prin urmare, a fi creștin înseamnă a fi ortodox.
Adevărat. Eu nu văd o opoziție, nici nu cred că putem face abstracție de cuvântul ortodox. A fi un creștin bun înseamnă a fi un creștin ortodox. Însă, atunci când pui accent pe canoane, pe norme, riști să ajungi să uiți tocmai de Hristos cel milostiv, Cel care a atras de nenumărate ori atenția cu privire la mulțimea regulilor puse de farisei pe umerii oamenilor. Nu cred într-un creștinism fără reguli. Consider postul ca fiind o binecuvântare; și celelalte învățături ale Bisericii. Dar trebuie păstrată o măsură. Una este să crești copiii într-o familie normală, unde nu sunt lipsiți de nimic și atunci postul are rostul de a învăța copilul să se abțină, să se disciplineze, să se stăpânească, și altul este cazul unor copii sărmani, care n-au ce mânca. Ca doctor știți mai bine decât mine că nu se dă același regim tuturor bolnavilor, ci fiecăruia după boala sa.
Reply With Quote