View Single Post
Vechi 04.06.2011, 10:20:42
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Raman la denumirea generica de crestin, deocamdata, caci imi cunosc nimicnicia si nu pretind a fi ceea ce inca nu sunt. Sigur, nu sunt de acord nici cu atitudinea fundamentalista pe cale de a se instala aici pe forum si nu doresc sa fiu partas, chiar indirect, la promovarea sa. Sunt adeptul Parintelui Rafail Noica si imi displace stilul parintelui Amfilohie Branza, unul e bun si bland, celalalt corect si incrancenat, dar imi pare ca ultimul va face mult mai multi adepti. Incrancenarea va castiga batalia cu blandetea si corectitudinea pe cea cu bunatatea. Eu recunosc ca am avut multe de invatat aici pe forum si in special de la cei smeriti si blanzi, si sunt destui, dar glasul lor se aude tot mai slab din cauza zanganitului alamurilor si duelurilor si sunt nebagati in seama. Le sunt recunoscator. Sper ca si ceilalti sa devina mai buni si blanzi odata cu varsta, caci imboldul si avantul tineretii e mai tare uneori decat cumpatarea si intelepciunea. M-as bucura sa stiu ca veti ajunge toti in Rai, chiar daca eu voi privi scena din alta parte. Macar atata bucurie sa am si eu. Altceva nimic... E vremea tacerii acum ... si a uitarii ...
Har, smerenie si jertfa de sine.
Frate Mari_S, sunt cu totul în asentimentul tău. Postările tale le-am citit de fiecare dată cu bucurie și cu folos. Pentru ce să părăsești forumul? Oare Părintele Rafail nu se va fi lovit de aceleași probleme? Sau Părintele Galeriu? Dacă ar fi gândit la fel, ar fi părăsit Biserica. Or ei au rămas, aducând multă lumină.
Mai sunt și alte plecări regretabile de pe acest forum. Cei rămași vor fi tot mai singuri. Eu zic să încercăm să rămânem, atâta timp cât nu ne dă cineva afară, și să dialogăm cu cine vrea să dialogheze, și să spunem ceea ce avem de spus celor care vor să primească.