View Single Post
Vechi 04.06.2011, 19:44:10
N.Priceputu
Guest

Implicit întrebări pentru Eugen

Nu vin cu dorința de a contrazice teoria evoluționistă. Nu sunt în măsură. Nici nu vreau să „te prind” cu ceva. Vreau, pur și simplu, să înțeleg niște aspecte și, cum văd că ai citit mult în domeniu, îți pun înainte unele nelămuriri personale.
Nu am reușit până acum să înțeleg din perspectiva evoluționismului cum se explică dobândirea unor comportamente elaborate de către ființele mai mult sau mai puțin superioare.

Recent m-a pus pe gânduri un fapt banal: am aflat că o cloșcă își întoarce ouăle (tot a fost vorba de ou aici) cu ciocul la un anumit interval de timp (nu știu exact care e intervalul și cât de precis îl respectă). Însă cert este că le întoarce, iar scopul este fie încălzirea uniformă a lor, fie, poate, ca embrionul să nu se lipească de coajă. M-am mirat și m-am întrebat cum a ajuns cloșca, pe calea evoluției, la această știință. Să fie de vină variabilitatea genetică? Adică din cauza mutațiilor genetice aberante, s-a născut o găină care s-a apucat să facă chestia asta și apoi celelalte au murit?
Ar mai fi și multe alte observații de genul ăsta, însă aștept întâi un răspuns pentru asta.