Parerea mea despre scoala romaneasca este foarte proasta, pentru ca in generala si in liceu nu ne invata nimic practic, nu ne invata scoala vietii, adica cum sa ne descurcam in anumite activitai. Nu, la noi trebuie sa se predea numai teorie si nimic altceva, sa iasa din noi niste tocilari inadaptati la conditiile de viata; de exemplu daca un copil care stie numai sa stea sa invete teorie, daca este pus de parinti sa-si spele vasul in care mananca incepe sa se vaiete ca il pun parintii la treaba, credeti-ma ca am fost partas la o situatie de aceasta. Trist ca scoala ne invata sa fim doar niste roboti care trebuie sa toceasca, de asta eu mai ales in liceu nu mi-am dat interesul decat sa trec semestrele si atata, pentru ca am realizat ca nu imi foloseste la nimic toata materia lor scolara. Ce e mai important din scoala este limba romana si matematica, in rest este unmplutura. Acum sunt la o facultate oarecare, iar in afara de studii invat un program pe calculator care imi place si imi va folosi in viitor la o probabila angajare. Imi place sa invat ceva pactic, nu ma bazez pe teorie.
|