View Single Post
Vechi 05.06.2011, 14:13:14
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

si eu am lucrat in invatamant. am lucrat la o gradinita cu copii saraci.

este o mare greseala, cu adusul jucariilor de acasa. unul mai instarit isi aduce o jucarie frumoasa, cel care n-are, o vede, isi doreste si apoi sufera pt ca n-o are. copii tind sa faca ''bisericute'' , copii instariti se joaca impreuna, iar cel care n-are o jucarie frumoasa, ramane marginalizat mereu, si sufera cumplit, de aceea la gradi copii se joaca cu jucariile din clasa.

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
Sigur că inteligența nu e condiționată de starea materială, dar e hrănită de aceasta. Nu știu dacă ai copii, însă toate jucăriile educaționale și cărțile pentru copii sunt foarte scumpe. În plus, e demonstrat (și am observat și eu, în puținii mei ani de muncă) faptul că un copil care călătorește mult și vede locuri diverse, e mult mai deschis și se dezvoltă mai repede, din toate punctele de vedere. Și nu vorbesc neapărat de călătorii în străinătate sau știu eu pe unde. Ci week-end-uri la pădure, pe munte etc. Nici alea nu le poți face fără să scoți câteva sute de lei din buzunar. Da, cei șapte ani de acasă contează mult, dar la școală, din câte știu eu, se cere să ai grupa pregătitoare. În plus, la grădiniță se dezvoltă unele abilități pe care e greu să le dezvolți acasă cu copilul tău, dacă nu ai măcar cunoștințe de bază de pedagogie și psihologia copilului. La asta se adaugă faptul că pentru a-i dezvolta personalitatea unui copil, e nevoie de multă socializare. La grădiniță copiii socializează mult, învață regulile de conviețuire, de integrare într-un grup, de comportament în contact cu adulți și copii de vârsta lui.

Nu e vorba de a oferi fără discernământ. E vorba că unui copil nu trebuie să-i oferi doar cele strict necesare: haine, mâncare și cărți din care să învețe ceva. Are și el micile lui plăceri, așa cum au și adulții. Copilul se simte marginalizat și diferit de ceilalți, atunci când ceilalți au, iar ei nu. Exemplu: la grupa mea, avem ziua jucăriilor, o zi pe săptămână când copiii au voie să-și aducă de acasă jucăria preferată. Am un copilaș care vine de fiecare dată cu aceeași jucărie (veche și uzată) și mi-a spus săptămâna trecută "eu sunt sărac, de aia nu se joacă copiii cu mine".

Taxa la grădiniță... Nu, nu se cere taxă de școlarizare. Se percepe o taxă de hrană, la grădinițele cu program prelungit, care e 7 lei pe zi (poate diferă de la o grădiniță la alta, dar nu cu mult). Asta e aproximativ 140 de lei pe lună. Apoi, se mai percep 15 lei pe lună pentru apă (că nu e voie să se dea copiilor apă de la robinet, mai nou, așa că se cumpără aparate de apă, cu bidoane din-acelea de 19 l), prosoape de hârtie, hârtie igienică, batiste de hârtie (că nu se mai dă de la grădiniță), vreo 20 de lei pentru opționale (asta depinde, de cine optează pentru ele). Mai e 100 de lei fondul pentru rechizite (ca să se cumpere în grupă hârtie albă și colorată, creioane, acuarele, pensule, plastilină etc) și fondul grădiniței, tot 100 de lei pe an. Dacă faci un calcul, iese destul de mult. Vorbesc despre grădinița unde lucrez eu, care nu e pretențioasă, e o grădiniță de cartier, cu copii provenind din familii modeste.
Reply With Quote