Citat:
În prealabil postat de mirabela
si eu am lucrat in invatamant. am lucrat la o gradinita cu copii saraci.
este o mare greseala, cu adusul jucariilor de acasa. unul mai instarit isi aduce o jucarie frumoasa, cel care n-are, o vede, isi doreste si apoi sufera pt ca n-o are. copii tind sa faca ''bisericute'' , copii instariti se joaca impreuna, iar cel care n-are o jucarie frumoasa, ramane marginalizat mereu, si sufera cumplit, de aceea la gradi copii se joaca cu jucariile din clasa.
|
Nu este deloc o mare greșeală. Copiii mici (mă refer în special la cei de grupă mică) se adaptează destul de greu la schimbarea majoră din viața lor pe care o presupune începutul grădiniței. Au nevoie de ceva familiar, de acasă, ca să le dea sentimentul de securitate. O despărțire prea bruscă de tot ce e familiar pentru el poate fi marcantă pentru copil. În primele săptămâni, veneau mereu cu câte o jucărie după ei. Apoi am instituit "Ziua jucăriilor", tocmai pentru a nu face despărțirea prea brusc și subit. Rămâne la latitudinea și bunul-simț al părinților să nu-și trimită copiii cu cele mai scumpe jucării, pe care alții nu și le permit.