Citat:
În prealabil postat de ElisabetaM
Ce ispita mai e si gandul asta al tau...
Cel necurat fuge cand aude rugaciuni caci il arde numele Domnului nostru Iisus Hristos.
|
Elisabeta...tzi s-a intamplat ca in timpul rugaciunii sa' nu poti face metanii cum trebuie,sau pur si simplu mana ta sa' nu duca' la bun sfarsit miscarea prin semnul crucii,sau sa' auzi pur si simplu in gandul tau..: e deajuns, nu e nevoie, sau pur si simplu sa' te blochezi in rugaciune,sau sa' te incurci la rugaciuni.Daca DA..atunci ,el "roseata' ",nu prea fuge cand spunem noi rugaciuni sau cand ne facem semnul crucii,doar se departeaza' nitel si sta' pur si simplu "gata de atac" undeva langa' tampla ta.Dar, sa' fim atenti daca' ceea ce am spus,nu e ispita' de la Dumnezeu,pt.ca' si Domnul ne poate incerca cu oarecare nevointa sau gand,dar este o diferenta'...doar cei desavarsiti cunosc asta(nu e cazul meu,vorbesc din ce am citit). In schimb el fuge putin mai departe,cand langa' noi( in noi) coboara' Duhul Sfant.Toata' viata suntem luptati de "roseata' ",el nu fuge nicaieri,el este mai sarguincios decat noi in ce are de facut.Citeste viata Sf.Irh Nifon, si sa' vezi acolo traire la Sfant, si ..."roseata' " tot statea undeva mai departe cei drept si astepta...astepta momentul sa' "muste".Dar Sf.Nifon,era un traitor in Hristos.Il arde numele Domnului, cei drept, dar nu fuge...se departeaza'. Poate gresesc, sa' ma ierte Bunul Dumnezeu..dar stiu ca asa este.
Dar cel mai bine,te poti documenta din scrierile sfintilor parinti.
''Nu te poti ascunde niciunde de ispite, fara numai in adancurile smereniei''- Staretul Macarie ,Optina