Citat:
În prealabil postat de Melissa
Deci pe langa faptul ca nu intelg de ce plateste statul operatiile de schimbare de sex din Romania, nu inteleg nici de ce Biserica nu ia nici o pozitie oficiala impotiva acestor aberatii..
Cum adica ai trup de barbat si suflet de femeie? Sau invers, trup de femeie si suflet de barbat??? Poate cineva sa inteleaga aceste anomalii?
|
De la Freud incoace s-a implementat in constiinta colectiva ca sexualitatea ne guverneaza existenta.
Daca aceste idei au fost imbratisate de intelectualitate si transpuse din greu in arta si puse la baza altor teorii.. nu e de mirare ca astazi intr-adevar sexualitatea guverneaza existenta. Este suficient sa deschizi tv-ul pt a te convinge. Pana si cele mai banale produse sunt prezentate erotizat.
Sau sa asculti muzica: iubirea este mesajul principal.
Cine ar fi inteles acum 300 ani filmul "Hable con ella" a lui Almodovar (exploateaza ideea barbatului reabsorbit in vagin!). Sau complexul lui Oedip, complexul castrarii.. etc. Toata lumea macar a auzit de ele, sunt parte a constiintei colective. Nici macar nu sunt puse sub semnul indoielii, sunt luate ca atare.
Parerea mea este ca suntem redusi la dimensiunea senzoriala.
Si nu numai ca traim prin simturi, dar si gandirea este subjugata acestora astfel incat materialul gandirii devine tot senzorialul.. Depasirea momentului prezent, plasarea gandurilor in timp.. in trecutul indepartat sau proiectarea lor in viitor cred ca a devenit un lucru rar. Pana si gandurile sunt stapanite de tirania timpului prezent, un prezent etern in care simtim!
Revenind..
Daca (spre bucura hoardelor de psihoterapeuti) suntem azi guvernati de sexualitate (si de senzorial, in general), nu este de mirare ca ne definim prin asta.. eu sunt femeie, dar parca 10% ma simt barbat etc.. aberatii.
Rezolvarea problemelor? Sexul!
Cheia fericirii? Relatii romantice.
etc..
Si atunci, iata, ca pentru unul care din cauza unei tulburari de identitate (tulburarile de identitate sunt f comune azi din cauza culturii media) se simte femeie, dar nu este... oau, ce face, nu-si mai poate atinge fericirea existentiala, nu? Operatia devine o solutie, din aceasta perspectiva.
Dar sa stii ca finalul povestii este la spitalul de nebuni. Sorina Ratiu a fost frecvent pacienta spitalului de boli mintale DUPA operatie.