Subiect: Transsexualii
View Single Post
Vechi 06.06.2011, 22:06:58
Melissa
Guest

Implicit Transsexualitatea este de fapt O BOALA????

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Dar sa stii ca finalul povestii este la spitalul de nebuni.
Profesorul dr. Constantin Dumitrache de la Institutul Parhon precizează: „Cam nouă din zece dintre cei care vin nu sunt transsexuali autentici, ci induși de medicamente, de ziare ori au tulburări psihice. Și înainte de ’89, din cei vreo sută care pretindeau acest lucru, doar 15 am constatat că erau autentici. Frecvența transsexualității în populație este destul de mică, la băieți este de 1/400.000 de nou-născuți, iar la fete e de 1/1.000.000”.

Discuții în jurul transsexualității au fost și vor fi, continuă profesorul Dumitrache, spunând că unii o consideră o perversiune mintală pură, alții, precum psihanaliștii, rezultatul comportamentului unor părinți care și-au dorit un copil de sexul opus celui pe care l-au avut, dar sunt și medici care cred că transsexualitatea are drept cauză tumorile pe testicule, ce ajung să secrete mai mult estrogen, sau pe ovare, și ajung să secrete mai mult testosteron, făcând persoana respectivă să simtă că aparține sexului opus: „Noi, aici la Parhon, considerăm însă că are drept cauză o tulburare a procesului de sexualizare a organismului copilului în viața intrauterină, între luna a cincea și a șaptea, când are loc etapa de sexualizare neurocomportamentală, ce imprimă caracteristicile comportamentale ale fiecărui sex. Transsexualitatea e o formă de intersexualizare, iar această «intersexualizare» poate apărea în urma unor terapii urmate de mamă în timpul sarcinii sau are cauze genetice și hormonale. De exemplu, avem un bărbat cu toate organele specifice la locul lor, dar el psihocomportamental e femeie. Sau invers! Transsexualul își contestă vehement sexul, el se consideră de sex opus, pe când un homosexual și un travestit știu că sunt bărbați și nu neagă niciodată acest lucru. Transsexualul are pulsiuni față de sexul analog, dar nu apelează la homosexualitate”.

Articolul complet aici:
http://old.cotidianul.ro/renegatii_s...nia-72496.html

Edit:
Hmmm..ma leg acum de un fragment de mai sus :"rezultatul comportamentului unor părinți care și-au dorit un copil de sexul opus celui pe care l-au avut", pentru ca imi amintesc foarte des replica asta " noi am vrut baiat, dar daca-i fata nu conteaza, ca e ca si un baiat..e neastamparata si baietoasa tare/ noi am vrut fata de data asta, dar cel mic e gingas si mamos ca o fetita".... eu am intalnit astfel de remarci si probail ca nu doar eu..Nu vreau sa insinuez ca acesti copii vor avea astfel de probleme mai tarziu, ci ma gandesc daca intradevar parintii pot "modela/programa" in asa fel copiii inainte de a se naste, incat ei traiasca apoi cu "amprenta" proiectata de dorintele lor...

Last edited by Melissa; 06.06.2011 at 22:21:33.
Reply With Quote