07.06.2011, 06:36:43
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Desi am spus ca nu voi mai scrie pe forum, o sa incerc sa dau un raspuns la ce a zis Adriana.
Cu ce autoritate a facut papa ce a facut? Pai eu cred ca cu autoritatea trufiei lui.
Nu e exclus sa fi fost de acord cu Fotie numai pentru a primi la schimb Bulgaria.
La sinodul de la 880 insa, grecii recunosteau autoritate maxima tuturor patriarhilor, inclusiv lui Fotie, chiar daca legatii papali se straduiau sa accentueze primatul Romei.
Asa incat, chiar si daca rasaritenii nu-i acordau ei insisi papei privilegiile cu care el se falea, si le acorda el singur.
Se stie ca multi papi au fost oameni trufasi.
Dau un singur exemplu. Despre Grigore 13, care a facut reforma calendarului, se spunea ca era atat de trufas incat voia sa stapaneasca si timpul. Eu sunt pe stil nou, deci n-am nici o treaba cu asta, dar asa a ramas in istorie acest papa.
Sunt multe exemple. Nu are rost sa intram in amanunte.
Asta e ceea ce cred eu.
|
Dar asta nu explica de ce insemnele patriarhale se gaseau la Papa si nu explica de ce Fotie a fost obligat sa se supuna Papei. Daca Patriarhul Ierusalimului este trufas de exemplu, Patriarhul Romaniei nu o sa isi ia insemnele patriarhale de la cel al Ierusalimului si nici nu o sa fie obligat la supunere fata de el. Asta arata ca celui al Romei i se recunostea o oarecare autoritate care i-a fost negata ulterior.
|