View Single Post
Vechi 07.06.2011, 10:20:04
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Cred ca este esentiala alimentatia sanatoasa, insa, in calitate de crestini, nu trebuie sa ne facem din aceasta un scop in sine. In realitate, ea arata o grija purtata indeosebi trupului.

In Biserica deprindem insa un mod mai curat si mai sanatos de a ne raporta la hrana. Este o viziune care nu exclude alimentatia sanataoasa, hrana bio etc, ci, din contra, le desavarseste.

Ma pot hrani sanatos dar pot ramane robit de lacomia pantecelui. Pot manca numai din gradina personala, dar la ce folos daca uit sa aduc multumire lui Dumnezeu pentru "painea cea de toate zilele" sau sa ofer si celor lipsiti?

Mancam hrana bio, insa nu trebuie sa uitam ca o consumam tot spre moarte. Numai Trupul si Sangele lui Hristos ne hraneste spre nemurire.

Recomand acest articol: Hrana bio si alimentatia duhovniceasca
Lumea nu conștientizează faptul că alimentele sînt amestecate cu otravă. Oamenii trăiesc cu falsa impresie că dintotdeauna chimicalele au făcut parte din hrana noastră, drept care consideră normal consumul de Euri. Nu, fraților, bunicii și părinții noștri cînd erau tineri nu mîncau toxine! Se stropeau și atunci pomii și legumele, dar agricultura nu era în halul ăsta de coruptă ca acum. În consecință, bolile grave și morțile premature sînt mult mai numeroase astăzi ca oricînd în trecut.

Bineînțeles că trebuie să purtăm de grijă și trupului, și sufletului. Maria ar muri de foame fără Marta sau nu ar avea ce pune în față musafirilor. Deci se cere discernămînt, echilibru, cumpătare și aici. Să nu uităm că trupul este menit să devină templu al Duhului Sfînt, așa că trebuie să ne îngrijim de el.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote