Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Stim pilda cu saracul Lazar si bogatul nemilostiv (Luca 16:91-31)de cine este spusa.De Hristos nu?Intrebare:m-ar fi introdus Hristos in eroare,in mod intentionat,cu privire la ce urmeaza,o stare inconstienta,prin folosirea unei parabole complet inventate?Sau mereu,prin parabole,a aratat starea reala?Ca si cum ar fi spus:,,Eu va spun o parabola da nu este chiar asa pt ca cei doi,de fapt, dorm inconstient si eu am inventat totul".
Inseamna,in alta ordine de idei, ca pe Tabor(Marcu 9:1-7),Moise si Ilie(Legea si Prooroci) erau proaspat treziti din somnul fara vise,inconstienti si se pune intrebarea ce puteau discuta cu Hristos(Cuvantul) daca tot veneau din locul fara cunostiinta?Iar Petru,saracul iudeu,care nu stia el cum sta treaba,vroia sa le faca colibe,eventual cei doi sa se intoarca la somnul fara vise.Este inutil un asemenea dialog..
Dau si ei cu piciorul in tepusa unde pot,cu durerea aferenta la final.Prin sec XVI socienii ii insoteau in genul acesta de rationament da nu mai insist.Toate cele bune frate,Dumnezeu sa ne apere.
|
Subscriu la ce a spus dl. MD mai sus, cel putin pilda cu saracul Lazar, trebuie sa ai o sucita minte adventista sa crezi ca Dumnezeu foloseste o minciuna pentru a da o pilda buna, mizand chipurile pe cine stie ce ironie subtila intr-o chestiune suficient de incerta ca sa creeze deja doua partide in cadrul iudaismului.
Si nu e singurul exemplu in care, in fata evidentei se apeleaza la interpretari evident jignitoare pentru o minte in care mai e macar o farama de "raison".