Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
În prealabil postat de Iustin44
Cand omul e sarac, da ai dreptate, dar tu se vede ca nu stii ce e omul mai ales romanul cand il lasi sa dea "cat vrea el". Cat mai putin, daca se poate nimic, s-a obisnuit gratis ca in comunism. pe cand la biserica Ii dai lui Dumnezeu care stie ca poti da mult mai mult dar te zgarcesti. "Cu masura cu care veti masura, cu acea masura vi se va da", a spus Mantuitorul.
|
Inteleg ce vrei sa spui si cred ca asa este, romanul nu este obisnuit sa contribuie substantial, de buna voie, la sustinerea bisericii. Probabil pentru ca inca traieste cu impresia ca acesti bani ii da lui popa, si nu lui Dumnezeu.
Pe de alta parte, sa nu uitam ca sunt cazuri si cazuri, eu de pilda trebuie sa fac tot felul de artificii sa pun cash deoparte pentru ca sotul meu sa nu-si dea seama cat dau la biserica, de cand am avut scandal in casa cu ultimul cec pe care l-am scris.
Oricum, pana la urma fiecare da dupa cum poate la momentul respectiv. Dar revenind la ex. cu acatistul cu rata fixa, nu cred ca e bine asa ci mai degraba sa se lase la alegerea crestinului cat sa dea. O sa ne educam noi cu timpul si n-o sa mai fim asa zgarciti...:)
|
....nu-ti dorsc sa traiesti prin ceea e trec eu la 30 de ani,departe de mine gandul,dar fa un exercitiu de imaginatie si pune-te in locul meu.........sa ai un salariu de mizerie,o familie de intretinut,medicii sa nu-ti dea nici un verdict in ceea ce te priveste,bani pe medicamente (medicamente de care sunt dependenta de 2 ani si la care nu pot renunta pt ca asta inseamana sa-mi iau adio de la voi).........
AS VREA ATUNCI SA VAD CAT MAI ESTI DISPUSA SA DAI DIN NIMICUL TAU?