Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 09.06.2011, 08:29:16
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Adriana, dvs. chiar vreti sa ne sicanati acum. Ce tot ii trageti cu toiagul ala?
Dvs. chiar credeti ca a venit papa la Fotie si i-a inmanat un toiag? E un fel simbolic de a spune ca papa a intentionat sa-si afirme, pe nedrept, suprematia, spunand ca il accepta pe Fotie. Dar sinodul oricum nu l-a luat in seama, pentru ca a afirmat primatul de onoare al Constantinopolului. Ce tot intrebati de unde avea papa insemnele? Credeti ca s-au adunat impreuna sfintii parinti intr-un sinod si au confectionat un numar de toiege episcopale si dupa aceea au hotarat ca acele toiege trebuie sa stea la papa?
Ce inseamna aberatiile astea?
Iar de mandrie sufera cel ce vrea sa se ridice deasupra celorlalti. Cititi ce zice Sf. Grigorie cel mare, papa al Romei. Ca orice episcop care se face pe sine universal, intruchipand in el intreaga biserica se face urmator lui antihrist.
Sf. Ioan Gura de Aur afirma clar egalitatea in putere si autoritate a tuturor apostolilor.
Sunt multe citate din sf. parinti pe care eu le-am dat pe acest forum. Cititi doar cateva pagini mai inapoi. Sunt scrise negru pe alb.
Iar daca dvs. considerati mandrie pe cel ce nu recunoaste autoritatea papei, inseamna ca-l faceti mandru si pe Sf. Vasile cel mare care spune la randul sau: "Scarbitu-m-am de mandria bisericii aceleia (Roma)''.
Sf. Vasile l-a mustrat pe papa Damasus pentru trufia lui, a sustinut drept candidat la scaunul Antiohiei pe Meletie, nu pe Paulin, care era candidatul papei.
Mai mult, dupa moartea lui Meletie, in timpul celui de-al doilea sinod ecumenic, Sinodul de la Constantinopol, parintii de la sinod au numit episcop de antiohia pe Flavian, neluand in seama pretentiile papei de a-l numi pe Paulin.
Asa raspundeau sfintii parinti pretentiilor papalitatii.