View Single Post
Vechi 09.06.2011, 10:00:36
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Pe blocul unde locuiesc e invazie de porumbei. În oraș sînt foarte mulți, dar la mine felul în care e construit blocul le permite să se adăpostească pe luminator mai ales. Din cauza lor nu putem dormi dimineața în zori. Cum se crapă de ziuă, cum încep concertul de bu-hu-hu și se bat pe pervaz împărțind locul. E total aiurea să auzi în fiecare dimineață zgomotul aripilor lovind în geam.

Porumbeii au devenit o adevărată problemă, indiferent cît de simpatici sînt. Eu însumi am crescut unul, dar n-aș mai face-o a doua oară. În timp, mi-am dat seama că binele pe care-l fac porumbeilor devine un rău împotriva oamenilor. Da, echilibrul natural este stricat în orașe, unde aceste păsări se înmulțesc de șase ori pe an, în comparație cu de două ori pe an în condiții naturale.

Deci, contrar aparențelor, nu e bine să hrănim porumbeii în caz că locuim în orașe, deși instinctul ne spune altceva. Dacă aș sta la țară poate mi-aș construi o velieră, că mi-s dragi... dar aici nu sînt îndreptățit să le creez condiții să să înmulțească.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote